Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στο νομοσχέδιο για το Eργασιακό, αλλά και στη χθεσινή απεργία, στις συμπράξεις Δημοσίου - ιδιωτών, στο placement της Εμπορικής και στα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στο νομοσχέδιο για το Εργασιακό, αλλά και στη χθεσινή απεργία, στις συμπράξεις Δημοσίου - ιδιωτών, στο placement της Εμπορικής και στα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Εργασιακό: Με την εκτίμηση ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από την ηγεσία της, η κυβέρνηση προχωρεί στην οριστική ρύθμιση του Εργασιακού στη Βουλή και προετοιμάζεται για τον δεύτερο κύκλο αλλαγών, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Καθημερινή.

Απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Απασχόλησης για τις εργασιακές σχέσεις απαίτησαν χθες το βράδυ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την έναρξη της συζήτησης στο θερινό τμήμα της Βουλής, τονίζει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η απεργία πέτυχε σε ποσοστά 70%-100%.

Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, παρά τις ενστάσεις που προβάλλει επί των διατάξεων το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα, τα οποία χθες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Η μετατροπή των στάσεων εργασίας σε 24ωρη απεργία στις αστικές συγκοινωνίες και η υψηλή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απεργία της ΓΣΕΕ έδωσαν το στίγμα στις κινητοποιήσεις για το 8ωρο αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ανταγωνιστικότητα: Πρόσθετες πολιτικές για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος της χώρας σε σχέση με τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα αναζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Συμπράξεις Δημοσίου – ιδιωτών: Έως τις 12 Αυγούστου θα κατατεθεί το σχέδιο για τις συμπράξεις Δημοσίου – ιδιωτών, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της προώθησης νομοσχεδίων εν μέσω θέρους.

Πετρέλαιο: Την Παρασκευή, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Σιούφας, θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η επιστροφή του επιπλέον φόρου που θα προκύψει από την ενοποίηση των φόρων των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης, αναφέρει το Κέρδος.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται πολλά ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να συνδυάζουν το πάγωμα των επικουρικών συντάξεων και την περικοπή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης από 100.000 συνταξιούχους, αναφέρει η Ημερησία, τονίζοντας πως λείπουν 700 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΛΠ: Ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν χιλιάδες ελληνικές μικρομεσαίες και άλλες μη εισηγμένες επιχειρήσεις για να προετοιμασθούν να εφαρμόσουν τα ΔΛΠ, έστω και εάν οι σχετικές σημειώσεις θα είναι ”χαλαρές” για τις μικρομεσαίες επισημαίνει το Κέρδος.

Ναυπηγεία: Δουλειές από το κράτος ζητούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης που προσφέρουν, σημειώνει η Καθημερινή.

Η ”πίτα” των εξοπλισμών διχάζει τα Ναυπηγεία σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως οι διοικήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του Νεώριου Σύρου ερίζουν για την ”πίτα” των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Την ίδια ώρα που η πλειονότητα των πλοίων τα οποία ναυπηγούνται στο καρνάγιο της ΝΑ Ασίας είναι ελληνικών συμφερόντων (τα 210 από τα 280), τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και αυτά των Νεωρίου / Ελευσίνας πασχίζουν να επιβιώσουν με κατασκευές - παραγγελίες του Δημοσίου, τονίζει Το Βήμα.

Ακτοπλοΐα: Την απελευθέρωση των ναύλων και σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, το ΥΕΝ, μετά τον ανταγωνισμό που αναπτύσσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες με εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και τις πιέσεις για πλήρη απελευθέρωση που ασκεί η Ε.Ε.

Εμπορική: Με μια κίνηση-”αστραπή” η διοίκηση της Εμπορικής προχώρησε, με μεγάλη επιτυχία, στη διάθεση των ιδίων μετοχών της τράπεζας σε ξένους θεσμικούς επενδυτές μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών, αναφέρει η Καθημερινή.

Η Ημερησία τονίζει πως το placement καλύφθηκε κατά 2 φορές, σημειώνοντας παράλληλα πως στα χέρια των ξένων βρίσκεται το 19% των μετοχών της Τράπεζας.

ΕΛΠΕ: Επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει ότι σχεδιάζεται η κατασκευή μονάδας παραγωγής ντίζελ στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας.

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία η πρώτη μεγάλη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που κατασκευάζει ο όμιλος των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η Εξπρές.

ΕΒΖ: Το μοντέλο του ΟΤΕ ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και στην ΕΒΖ αναφέρει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για νέο μισθολόγιο και κατάργηση προνομίων, συμπληρώνοντας ότι εξετάζεται η εθελουσία.

Lamda Development: Η δραστηριοποίηση στις αγορές των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης εντάσσονται στη στρατηγική του ομίλου της εταιρίας, μετά την έναρξη λειτουργίας των δύο μεγάλων εμπορικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, αναφέρει το Κέρδος.

Τη δεύτερη επενδυτική του κίνηση στην αγορά της Ρουμανίας προετοιμάζει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος της Lamda Development, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές της δομής του στο εσωτερικό με την πώληση των θυγατρικών του Lamda Shipyard & Marine και Lamda Hellix, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Κινήσεις στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Πίστη σύμφωνα με το Κέρδος, που σημειώνει πως η εταιρία ενισχυμένη οικονομικά, προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της, μεταξύ άλλων, την επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v