Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 3.300 μονάδες η Σοφοκλέους (update)

Μάχη για να κρατηθεί υπεράνω των 3.300 δίνει ο Γενικός Δείκτης ενώ φιλικό παραμένει το διεθνές κλίμα. Το deal Intracom - Μινωικών για το πακέτο της FORTHnet πυροδοτεί σενάρια για εταιρίες της μικρότερης κεφαλαιοποίησης και όλα αυτά συνηγορούν σε μία πιθανόν ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μάχη για να κρατηθεί υπεράνω των 3.300 δίνει ο Γενικός Δείκτης ενώ φιλικό παραμένει το διεθνές κλίμα.

Εξάλλου, ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στη Σοφοκλέους, με ζητούμενο την εδώ και τώρα επιστροφή των αγοραστών στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθούν εγκλωβισμοί από όσους αγόρασαν τη Δευτέρα, αλλά και το πρωί της συνεδρίασης της Τρίτης.

Άλλωστε, το επικείμενο deal της Intracom με τις Μινωικές Γραμμές, προκειμένου η πρώτη να αποκτήσει το ποσοστό που κατέχει η δεύτερη στη FORTHnet, πιθανόν να πυροδοτήσει σενάρια για κυοφορούμενες εξελίξεις – συμφωνίες και σε άλλες εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου κατά γενική ομολογία σε αρκετές περιπτώσεις η κεφαλαιοποίησή τους κρίνεται ιδιαίτερα ελκυστική.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα συνεχιστούν τάσεις συσσώρευσης με μικρές διακυμάνσεις για τον Γ.Δ., πάντα με το βλέμμα των εμπλεκομένων στραμμένο και στο διεθνές περιβάλλον, ενώ τεχνικά η πρώτη αντίσταση για τον Γ.Δ. οριοθετείται στις 3.302 μονάδες και για τον FTSE, αν ξεπεράσει τη ζώνη 1.844-1.850, η επόμενη αντίσταση είναι 1.900 μονάδες.

Το διεθνές κλίμα συνεχίζει να δείχνει φιλικό, έστω και αν στις μεγάλες αγορές υπάρχουν κάποια σημάδια κόπωσης, αλλά και μεταβλητότητας ανάλογα με τα αποτελέσματα 6μήνου που βγάζουν οι μεγάλες εταιρίες.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δείχνουν και όσοι ασχολούνται με την Αγορά Παραγώγων που επιμένουν σε μικρές (για την υψηλή κεφαλαιοποίηση) ή μεγαλύτερες (για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση) υπερτιμήσεις. Βέβαια τελικό ζητούμενο είναι οι δεικτοβαρείς τίτλοι να διακρατήσουν ή να αυξήσουν τα κεκτημένα και ταυτόχρονα η διάχυση του ενδιαφέροντος σε μετοχές της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v