Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φρένο” για αποκόμιση κερδών

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, επιφυλακτικότητα, αλλά και οι πρώτες κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών οδηγούν το δείκτη σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, παρά τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σταδιακά επιβαρύνεται και η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και διάχυτη επιφυλακτικότητα, παρά το ανοδικό ξεκίνημα που έστειλε το δείκτη μέχρι τις 3.321,5 μονάδες, αλλά και τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου περιμένουν να δουν αν θα εκδηλωθεί η διόρθωση και μέχρι ποιου σημείου θα εκτονωθεί, θεωρώντας ότι η σημερινή συνεδρίαση πιθανόν να παρουσιάσει αξιοπρόσεκτη μεταβλητότητα.

Από τις μετοχές του FTSE με θετικότερη συμπεριφορά Cosmote και ΟΠΑΠ, προσπαθεί, αλλά δείχνει να δυσκολεύεται όσον πλησιάζει τα 17,5 ευρώ ο ΟΤΕ (σε περίπτωση που εξασφαλίσει κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο πιθανόν και να είναι ο τίτλος που θα οδηγήσει το δείκτη υψηλότερα).

Αξιοσημείωτα κέρδη για το Γερμανό (δεν έδειξε να υφίσταται κραδασμούς από την είσοδο των νέων μετοχών), θετική η μεταβολή για ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ, Τιτάνα, Folli Follie και αμετάβλητη η Intracom.

Αντίθετα, στο τραπεζικό ταμπλό και τους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους ούτε ένας με θετικό πρόσημο, ενώ από την υπόλοιπη υψηλή κεφαλαιοποίηση αρνητικά (αλλά με απώλειες μικρότερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας) κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Hyatt, Μotor Oil.

Παρά ταύτα, οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων επιμένουν να διατηρούν τις μικρές υπερτιμήσεις, έστω και αν οι συναλλαγές σε αυτήν την αγορά και μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνουν περιορισμένες.

Ο τζίρος έχοντας σημειωθεί μία ώρα συνεδρίασης ξεπερνά τα 84 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 32,9 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς άλλαξαν χέρια τα 2 εκατ. μετοχών της Πειραιώς στα 16 ευρώ, αλλά και 50.000 μετοχές του ΟΤΕ στα 17,42 ευρώ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ασφαλώς η απορρόφηση των όποιων πιέσεων που προέρχονται από κινήσεις καταγραφής βραχυπρόθεσμων κερδών και ει δυνατόν η επαναπροσέγγιση του υψηλού ημέρας για το Γ.Δ.

Σε καμία δε περίπτωση ο δείκτης δεν πρέπει να κλείσει κάτω από τις 3.290 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v