Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα οφέλη του deal Intracom - Μινωικών

Τα οφέλη που προκύπτουν κυρίως για την Intracom από τη συμφωνία για την απόκτηση του 18,04% που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές στη FORTHnet εντοπίζουν στα πρωινά τους reports οι Σίγμα Securities και Εγνατία Finance, οι οποίες αναμένουν περαιτέρω ενδυνάμωση της συμμετοχής της Intracom στο μετοχικό κεφάλαιο της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας. ”Ουδέτερη” παραμένει η Π&Κ.

ΑΧΕ: Τα οφέλη του deal Intracom - Μινωικών
Τα οφέλη που προκύπτουν κυρίως για την Intracom από τη συμφωνία για την απόκτηση του 18,04% που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές στη FORTHnet εντοπίζουν στα πρωινά τους reports οι Σίγμα Securities και Εγνατία Finance.

”Ουδέτερη” παραμένει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ η οποία διατηρεί τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Intracom, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 4,7 ευρώ και τη σύσταση ”υπεραπόδοση” για τη μετοχή της εταιρίας.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην Intracom η Σίγμα Securities αναφέρει πως η είσοδος της εταιρίας στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Διαδικτύου αποτελεί ”θετική” εξέλιξη, καθώς έχει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της και να ενδυναμώσει το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Από την άλλη, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως η εν λόγω κίνηση καθιστά την Intracom δυνάμει ανταγωνιστή του ΟΤΕ, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει αρνητικές επιδράσεις στις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, το επόμενο βήμα από πλευράς Intracom θα ήταν να ενισχύσει τη συμμετοχή της στη FORTHnet ή ακόμα και να προχωρήσει στην πλήρη ενοποίηση της εταιρίας στο μέλλον, με στόχο να ενισχύσει τις πωλήσεις της αφενός και αφετέρου να εκμεταλλευτεί τις θετικές προοπτικές της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως μέσω της εν λόγω εξαγοράς η Intracom εισέρχεται στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Διαδικτύου ως πάροχος.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance αναφέρει πως κατά την άποψή της η Intracom θα αποτελέσει ενεργό επενδυτή στη FORTHnet σε αντίθεση με τη στάση που τήρησαν οι Μινωικές Γραμμές, επισημαίνοντας πως η Intracom θα προσπαθήσει να ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή της.

Εξάλλου, σε ανοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή των Μινωικών Γραμμών στα 3,26 ευρώ, από τα 3,16 ευρώ πριν, προχώρησε η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως η πώληση του ποσοστού που κατέχει στη FORTHnet είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως παραμένει ουδέτερη όσον αφορά στο deal, λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους του, αλλά και γιατί - όπως επισημαίνει τα εν δυνάµει οφέλη ενδέχεται να ισοσκελιστούν από το σηµαντικό ρίσκο υλοποίησης κατά την είσοδο της Intracom σε νέες επιχειρηµατικές δραστηριότητες µε περιορισµένη πρότερη εµπειρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v