Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάση πέριξ των 3.300 ”χτίζουν” οι αγοραστές

Ανασύνταξη των δυνάμεων από πλευράς αγοραστών, μετά τις δύο πρώτες αναμετρήσεις με τις 3.302 μονάδες και την υποχώρηση μέχρι το χαμηλό ημέρας των 3.285,67 μονάδων. Μάλλον επιφυλακτικό το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη σχέση ανοδικών – πτωτικών, ενώ ζητούμενο τεχνικά παραμένει το κλείσιμο του δείκτη στο υψηλό ημέρας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων μεταξύ αγοραστών – πωλητών, καθώς οι δύο πρώτες αναμετρήσεις με τις 3.302 μονάδες έφεραν σχετικές ρευστοποιήσεις και υποχώρηση του δείκτη μέχρι τις 3.285,67 μονάδες.

Ζητούμενο παραμένει η ανασύνταξη δυνάμεων από την πλευρά των αγοραστών, προκειμένου ο δείκτης να επιτύχει κλείσιμο πάνω από την τεχνική αντίσταση των 3.302 μονάδων, και να δημιουργήσει βάση δημιουργώντας ταυτόχρονα προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, περίπου αναμενόμενη η θετική κίνηση της ΔΕΗ (με ιδιαίτερα υψηλές συναλλαγές στα ΣΜΕ επί μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων), σημαντικά κέρδη για την Intracom λόγω των γνωστών εξελίξεων, ιδιαίτερα θετική έκπληξη από ΕΛΠΕ, Τιτάνα, αξιοσημείωτα κέρδη για τη Βιοχάλκο, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους με αρνητικό πρόσημο κινούνται Πειραιώς, Coca Cola, και πιέζεται σχετικά ο ΟΠΑΠ.

Ο τζίρος 5 λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης ξεπερνά τα 107 εκατ., από τα οποία τα 7,7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, σημαντική κινητικότητα σε όλες τις θυγατρικές της Εθνικής (Ασφαλιστική, Αστέρας και Ακινήτων), κινητικότητα στη Λάμδα Development και στην ΕΒΙΚ, αξιοσημείωτα κέρδη για τον Κέκροπα, με ελαφρώς υψηλότερες συναλλαγές, οι εξελίξεις δίνουν κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για τη Forthnet, όμως, η γενικότερη εικόνα για το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό δείχνει ότι συνεχίζεται να υφίσταται σημαντικότατη επιφυλακτικότητα, που επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 128 προς 110.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v