Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναθάρρησαν οι τράπεζες

Οι ”εισαγόμενες” εντολές αγορών για τραπεζικούς τίτλους σε συνδυασμό με την θετική πορεία του ΟΤΕ από την έναρξη της συνεδρίασης άλλαξαν άρδην το κλίμα και τις διαθέσεις στη Σοφοκλέους. Με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι ”καταπιεσμένοι” της χθεσινής συνεδρίασης, όπως Βιοχάλκο, Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς και Alpha Bank. Τα ”πακέτα”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αλλαγή εικόνας κλίματος και διαθέσεων και όλα αυτά βέβαια 40 περίπου λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ενώ ο Δείκτης είχε ξεκινήσει με πτωτική ”ουρά”.

Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου αναφέρουν ότι η εικόνα διαμορφώθηκε από ”εισαγόμενες” εντολές αγορών για Τραπεζικούς τίτλους, αλλά και αφού είχε μεσολαβήσει μία δεύτερη ανάγνωση όσον αφορά τις διαδικασίες επίλυσης του ασφαλιστικού των Τραπεζών, ενώ θα ήταν τουλάχιστον ”αδικία” να μην τονιστεί η σημαντική συμβολή του ΟΤΕ στην πορεία του Δείκτη, κυρίως στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης όταν το Τραπεζικό ταμπλό συνέχιζε την χθεσινή του πορεία σε ”κόκκινο φόντο”.

Παρά ταύτα η εικόνα συνεχίζει να είναι προβληματική στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, καθώς επί καθημερινής βάσεως και στους ήδη γνωστούς αρνητικούς πρωταγωνιστές προστίθενται και άλλοι που καταγράφουν σημαντικές απώλειες με αποτέλεσμα η ”black list” της αρνητικής φημολογίας να αυξάνεται συνεχώς.

Τεχνικά και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία, οι προβλέψεις εν όψει Παρασκευής είναι μάλλον δύσκολες, όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το που θα κορυφωθεί αυτή η ανοδική κίνηση, καθώς ψηλότερη κορυφή απαιτεί άμεση αναπροσαρμογή στόχων επί το θετικότερο (!).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με αρνητικό πρόσημο και απώλειες μεγαλύτερες του 1% μόνο τα ΚΑΕ.

Αντίθετα με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων οι ”καταπιεσμένοι” της χθεσινής συνεδρίασης (Βιοχάλκο, Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank), αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΤΕ, Τιτάνα, Coca-Cola και θετική μεταβολή για Eurobank, Cosmote, Motor oil, Folli Follie, Γερμανό, Ελ. Τεχνοδομική, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, ΟΠΑΠ, Ιντρακόμ, Ελ. Τεχνοδομική.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με συνέχεια πτωτικών διαθέσεων, όμως μετά τα πρώτα τριάντα εννέα λεπτά και αφού είχε ”δει” το χαμηλό ημέρας (3025,73) ακολούθησε μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση και έκλεισε πολύ κοντά στην υψηλότερη ημερήσια διακύμανση και συγκεκριμένα στις 3081,33 μονάδες με κέρδη 1,21%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 168,7 εκ. από τα οποία τα 13,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Έστω και λίγο πριν το τέλος οι ανοδικές μετοχές (149) πέρασαν τις πτωτικές (101) και για 8 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-18,18%.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 43.730 τεμάχια του ΟΤΕ στα 15,90 ευρώ, ένα πακέτο 3.000 τεμάχια της Αγροτικής στα 3,20 ευρώ, ένα πακέτο 220.000 Τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 21,14 ευρώ και δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της ΔΕΗ στα 19,90 ευρώ.

Επίσης, πέρασαν σήμερα δύο πακέτα της Νεοχημικής των 750.000 τεμαχίων (2% του μετοχικού κεφαλαίου) στα 3,74 ευρώ και 300 τεμαχίων στα 4,18 ευρώ και ένα πακέτο 300.000 τεμάχια της Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού στα 8,34 ευρώ.

Μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 19,94 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v