Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τιμές-στόχοι για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ-ΑΛΕΚ

Την τιμή-στόχο των 12,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η Marfin Analysis για τη μετοχή της Μυτιληναίος, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,20 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”neutral” και αυξάνει την τιμή-στόχο για την Αλουμίνιον στα 12,70 ευρώ.

Marfin: Τιμές-στόχοι για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ-ΑΛΕΚ
Την τιμή-στόχο των 12,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η Marfin Analysis για τη μετοχή της Μυτιληναίος σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Ιουνίου.

Εξάλλου, στην ίδια έκθεση η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,20 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”neutral” από ”outperform” λόγω της πρόσφατης πορείας της μετοχής.

Παράλληλα, αναθεωρεί ανοδικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αλουμίνιον στα 12,70 ευρώ από τα 10,40 ευρώ πριν.

Η μετοχή της Μυτιληναίος έκλεισε χθες (14 Ιουνίου) στα 10,24 ευρώ, της ΜΕΤΚΑ στα 6,78 ευρώ και της Αλουμίνιον στα 14,10 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει στην έκθεσή της πως η Μυτιληναίος και οι θυγατρικές της (ΜΕΤΚΑ και Αλουμίνιον της Ελλάδος) στα μεγέθη πρώτου τριμήνου (για πρώτη φορά με βάση τα ΔΛΠ) ανακοίνωσαν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και ισχυρή βελτίωση των περιθωρίων.

Επίσης, συμπληρώνει πως ο όμιλος βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης της δομής του και σύντομα θα γίνει μια καθαρά συμμετοχική εταιρία, εξέλιξη την οποία και χαρακτηρίζει θετική για τον όμιλο.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως προσάρμοσε τις εκτιμήσεις της ώστε να συμπεριλάβει τις νέες προβλέψεις της διοίκησης, τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, την πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές της αλουμίνας, την καθυστέρηση στην έναρξη των κατασκευών για το εργοστάσιο της Αλουμίνιον από τη ΜΕΤΚΑ, την ενοποίηση της ΕΛΒΟ με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 70,13 εκατ. ευρώ από τη ΜΕΤΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v