Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά οι τράπεζες

Συσσώρευση έως και περαιτέρω υποχώρηση περιμένουν παράγοντες της αγοράς, εκτιμώντας ότι ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο των εξελίξεων και του ενδιαφέροντος. Σε αυτή τη φάση της συσσώρευσης ή της μικρής υποχώρησης, ζητούμενο παραμένει το εάν η αγορά θα αναζητήσει νέες ”επενδυτικές ευκαιρίες”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συσσώρευση ή και μικρή περαιτέρω διόρθωση περιμένουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου για τη σημερινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών μπορεί να επιβαρύνουν την ψυχολογία, ενώ οι τράπεζες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές υποχρεώσεις ενδέχεται να βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή και των ρευστοποιήσεων.

Βέβαια, όλα αυτά, χωρίς να αποκλείονται κάποιες εκπλήξεις, που πάντα θα υπάρχουν όσο πλησιάζει η λήξη των ΣΜΕ Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, όσο η αγορά θα βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, τα πρώτα μηνύματα από εγχώριες ΑΧΕ, τα οποία αφορούν στους γνωστούς 30 το πολύ τίτλους στους οποίους επικεντρώνεται εδώ και πολλούς μήνες το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων και σύμφωνα με τα οποία οι συστάσεις διαφοροποιούνται από ”αγορά” σε ”διακράτηση” ή ”ουδέτερη” στάση (έστω και αν παραμένουν οι τιμές-στόχοι), δείχνουν ότι αυτοί οι γνωστοί σε όλους τίτλοι έχουν πλησιάσει και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Ζητούμενο, λοιπόν, στην παρούσα φάση είναι εάν και κατά πόσο οι ”παίκτες” που δραστηριοποιούνται στην αγορά θα μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν κάποιες άλλες ”επενδυτικές ευκαιρίες” ή θα περιμένουν την όποια διόρθωση, προκειμένου να επανατοποθετηθούν στους ήδη γνωστούς τίτλους.

Τεχνικά, η εικόνα του Γ.Δ. από χθες έδωσε κάποια ανεπαίσθητα σήματα πώλησης, που πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν σήμερα και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ιδιαίτερα εάν ο Γ.Δ. υποχωρήσει κάτω από τις 3.050 μονάδες ή ο FTSE κάτω από τις 1.720.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων Μαΐου στις ΗΠΑ, και αν επιφυλάσσει κάποια θετική έκπληξη για τους αναλυτές, δεν αποκλείεται ο Dow Jones να προσπαθήσει να επαναπροσεγγίσει τις 11.000 μονάδες.

Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται να ”ποντάρουν” και οι μέχρι πρότινος απαισιόδοξοι ”παίκτες” που δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, με αποτέλεσμα να ακολουθούν την υποκείμενη έχοντας μηδενίσει τις υποτιμήσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν θέσεις long και για το δεύτερο μήνα, ενώ περίπου 14.000 συμβόλαια του FTSE λήξεως Ιουνίου παραμένουν ανοιχτά (δεν έχουν κλείσει ή μετακυλυστεί θέσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v