Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιβαρύνεται η ψυχολογία από Ασφαλιστικό

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποία εκτιμά ότι οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι πιθανό να βαρύνουν την ψυχολογία. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Επιβαρύνεται η ψυχολογία από Ασφαλιστικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Σοφοκλέους διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά της ενδέχεται να οδηγήσουν σε κινήσεις αποκόμισης κερδών εκτιμά η Marfin Analysis.

Επιφυλακτικότητα αναµένει κατά την έναρξη της σηµερινής συνεδρίασης η Emporiki, καθώς σήµερα κατατίθεται το νοµοσχέδιο για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, γεγονός το οποίο και αναµένεται να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της Σοφοκλέους.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι χθεσινές εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα βαρύνουν την ψυχολογία, καθώς υπήρχαν αρχικά ελπίδες ότι το κράτος θα συνεισέφερε οικονομικά.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως οι τράπεζες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως είναι οι Εμπορική και Αγροτική και λιγότερο η Alpha Bank, θα είναι στο επίκεντρο.

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης θα παραμείνει η εγχώρια αγορά, μέχρις ότου υπάρξει κάτι οριστικό όσον αφορά στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των τραπεζών, παράγοντας ο οποίος αποτελεί και καταλύτη για τη Σοφοκλέους, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance χαρακτηρίζει τις χθεσινές κινήσεις αποκόμισης κερδών ”υγιή” αντίδραση, συμπληρώνοντας πως ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε συνέχεια των προσφάτων εξελίξεων αναφορικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου στο επικουρικό ταμείο.

Τι έγινε χθες: Με ”ήπιες” απώλειες και κινήσεις αποκόμισης κερδών, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v