Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές διαθέσεις

Κίνηση σε μικρό εύρος διακύμανσης και μικτή εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους είναι τα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης. Θετικότερος πρωταγωνιστής από τις μετοχές του FTSE η Eurobank, αξιοσημείωτα κέρδη για Folli Follie, ενώ με θετικές διαθέσεις κινούνται μέχρι στιγμής ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση σε μικρό εύρος διακύμανσης και μικτή εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους είναι τα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος μόλις 11 μονάδων (υψηλό 3.088,92, χαμηλό 3.077,24), ενώ μοιρασμένη είναι η εικόνα μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Θετικότερος πρωταγωνιστής από τις μετοχές του FTSE η Eurobank (αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα βγει ωφελημένη από τη συγχώνευση με την Προόδο), αξιοσημείωτα κέρδη για Folli Follie, ενώ με θετικές διαθέσεις κινούνται μέχρι στιγμής ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Αντίθετα, από την αρχή της συνεδρίασης σε κίνηση μόνιμα με ”κόκκινο φόντο” η Εθνική, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Εμπορική, Πειραιώς, Γερμανός, Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote, Motor Oil, ΟΤΕ και Τιτάνα.

Ιδιαίτερα ενδεικτικό του χαμηλού ενδιαφέροντος είναι ότι σε κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους όπως Βιοχάλκο, Γερμανός, Hyatt οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τα 5.000 τεμάχια αποδεικνύοντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί, καθώς το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων τηρεί στάση αναμονής.

Αυτό βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τις πτωτικές μετοχές από την αρχή της συνεδρίασης να έχουν πάρει κεφάλι έναντι των ανοδικών, ενώ περισσότεροι από 100 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Τέλος, αξίζουν αναφοράς η για μία ακόμη συνεδρίαση ανοδική αντίδραση της Hitech SNP, η σημαντική κινητικότητα που παρουσιάζει η ΑΤΕ, αλλά και το δικαίωμα αυτής και η προσπάθεια της Αλουμίνιον της Ελλάδος να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v