Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - τράπεζες στο επίκεντρο

Η πιθανολογούμενη αναβάθμιση του ΟΤΕ από τη Moody’s μέχρι το τέλος του μήνα ενδέχεται να οδηγήσει σε εισροές και παθητικών κεφαλαίων. Σημαντικά κέρδη και νέα υψηλή τιμή για τον Οργανισμό, με την Εθνική να πλησιάζει και πάλι τα 30 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών να παραμένει περιορισμένο κυρίως στον FTSE-20 και ελάχιστα σε μετοχές του Mid 40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε μετοχή-”λαγό” της ανόδου αναδεικνύεται ο ΟΤΕ.

Η καταγραφή υψηλής τιμής προς τα 15,72 ευρώ, σε συνδυασμό με τις συναλλαγές, αποδίδεται από παράγοντες της αγοράς στην αναβάθμιση του Οργανισμού από τη Moody’s.

Στο σχετικό θέμα διαπιστώνεται πως οι αλλαγές στη μεθοδολογία υπολογισμού της συνδρομής του κράτους από το διεθνή οίκο ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι τέλος του μήνα σε αναβάθμιση της βαθμολόγισης του ΟΤΕ.

Τα ενδεχόμενα οφέλη για τον ΟΤΕ, που σύμφωνα με την ανάλυση μπορεί να αφορούν και στις FranceΤelecom, Deutsche Telecom, Telenor, Telecom Austria και Telia Sorena, δικαιολογούν την εισροή στη μετοχή και παθητικών κεφαλαίων.

Από κοντά βέβαια ακολουθεί με αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της Εθνικής και τιμή που προσεγγίζει και πάλι τα 30 ευρώ, ενώ λόγω των προφανών ωφελειών από την απορρόφηση της Προόδου ενισχύεται μέχρι και κατά 1,7% η μετοχή της Eurobank.

Οι συναλλαγές (σε σύνολο περίπου 90 εκατ. ευρώ) παρέμεναν επικεντρωμένες σε τίτλους του FTSE-20 (περί τα 72 εκατ. ευρώ), ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν στις μετοχές του Mid 40.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώνεται και στη σημερινή συνεδρίαση είναι ο απόλυτος έλεγχος της φοράς τουλάχιστον του FTSE-20 από ξένους και λιγότερο από ορισμένους ισχυρούς Έλληνες διαχειριστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v