Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος... ”τσούκου-τσούκου”

Στα ”μουλωχτά” ενισχύεται ο Γ.Δ., με τις συναλλαγές και σήμερα να εμφανίζονται αυξημένες για τη μετοχή της Alpha Bank και συγκεκριμένους τίτλους του FTSE-20. Το 92% περίπου του συνολικού τζίρου πραγματοποιείται σε μετοχές του FTSE-20 και Mid 40, εξέλιξη που ενισχύει τη φορά της αγοράς, αλλά και επιτρέπει τη λήψη των απαραίτητων ”προμηθειών” για την επόμενη ημέρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα παρατηρείται ενίσχυση των συναλλαγών προς το τέλος της συνεδρίασης.

Διαπιστώνεται πως οι αρχικά υψηλότερες συναλλαγές στη ΔΕΗ ”ηρέμησαν” σταδιακά για να υπερκεραστούν από τη ζήτηση που εκδηλώνεται προς τη νέα υψηλή τιμή των 24,66 ευρώ για τη μετοχή της Alpha.

Συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται η εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Εθνικής, με την τιμή να ενισχύεται κατακόρυφα προς τα 29,38 ευρώ, στα 27,16 ευρώ φτάνει της Εμπορικής, ενώ σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ διαμορφώνεται επίσης θετικά, προς τα 15,44 ευρώ και 20,96 ευρώ αντίστοιχα.

Συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων είχαν πραγματοποιηθεί στις 14:15 στον τίτλο της Πειραιώς, ενώ σταθερή παραμένει η ζήτηση, σε υψηλές μάλιστα τιμές για τη μετοχή της Γερμανός.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα περίπου 103 εκατ. ευρώ των συναλλαγών, τα περίπου 83 αφορούσαν στις μετοχές του FTSE-20, και άλλα περίπου 12 σε τίτλους του Mid 40.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με βάση τις συναλλαγές τους, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και σήμερα οι μετοχές των J&P ΑΒΑΞ, Chipita, Εγνατία, ΕΧΑΕ (2,5%), Τεχνική Ολυμπιακή και των ΕΥΔΑΠ, Αστήρ Παλάς, Εθνική Ακινήτων, Αττικής, Ακτωρ και Βιομηχανικά Ορυκτά.

Στον αντίποδα βρίσκονται μετοχές εταιριών, όπως οι Κορασίδης, Elephant, Veterin, που καταγράφουν απώλειες μέχρι και 11% και συναλλαγές που φτάνουν τα περίπου 52.000 τεμάχια (στην περίπτωση της Veterin).

Για τη συνέχεια, θεωρείται ενθαρρυντική όσο και επαρκής η συντήρηση της ήπια ανοδικής φοράς του Γ.Δ., και ιδιαίτερα της επιβεβαίωσης - διασφάλισης της περιοχής των 3.065 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v