Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται συντήρηση των κεκτημένων

Στο ενδεχόμενο της συσσώρευσης, κυρίως, όμως, της διασφάλισης της στήριξης των 3.000 μονάδων αναφέρονται οι χρηματιστές. Οι αυξημένες συναλλαγές σε επιμέρους μετοχές του 20άρη προδιαθέτουν είτε για αναδιανομή θέσεων– περίπου 100 μονάδες χαμηλότερα των υψηλών – είτε σε λήψη άλλων (θέσεων) εν όψει των εξελίξεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη δημιουργία επιπέδου στήριξης υψηλότερα των 3.000 μονάδων προσβλέπουν οι αναλυτές.

Ενδεικτικά, η Marfin Analysis αναφέρεται σε συσσώρευση δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ η Eγνατία επισημαίνει τα σημαντικά επίπεδα αντίστασης, όπου διαπραγματεύεται η αγορά.

Είναι προφανές, πως οι εξελίξεις από τα διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανόμενου και αυτού του ΟΤΕ (βλ. σχετικό θέμα για δηλώσεις ΥΠΕΘΟ) θα συνεχίζουν να επηρεάζουν, κυρίως τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Βέβαια χθες, κάτω από περίπου ανάλογες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 1,3 εκατ. τεμαχίων στη μετοχή της Alpha Bank, περίπου 632.000 στην Εθνική, 622.000 στην Κύπρου, περί τις 770.000 της ΔΕΗ και 760.000 στον ΟΤΕ.

Ορισμένοι αναφέρονται σε αναδιανομή θέσεων, άλλοι στις τελευταίες εκθέσεις των ξένων (Citigroup, Deutsche Bank) κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο.

Από τους παράγοντες προεξοφλείται η μεσοπρόθεσμη αντίδραση της αγοράς, πάντα σε σχέση με τις εξελίξεις, με την προϋπόθεση πως οι εκκρεμότητες θα διευθετηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Υπό την σκιά αυτών των εκκρεμοτήτων επιμέρους μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένουν ή έρχονται στο προσκήνιο ανάλογα με φήμες και ειδήσεις.

Για την Jumbo η Eurobank ξεκινά την κάλυψη της εταιρίας με τιμή-στόχο τα 9,13 ευρώ, η διοίκηση της Info Quest επιβεβαιώνει και επισήμως πλέον την πρόθεση απόσχισης του κλάδου τηλεπικοινωνιών, η Veterin επανέρχεται στο ταμπλό, συνεχίζεται η αντίδραση για Μυτιληναίο-Intralot, η Citigroup ξεκινά την κάλυψη της Γερμανός, η S&B παραμένει στο προσκήνιο... Όλο και κάτι φαίνεται να κινείται τελευταία.

Βέβαια, από τεχνικής πλευράς και θεωρώντας την αγορά βραχυπρόθεσμα θα ήταν επιθυμητή η συντήρηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v