Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ σώζει την... παρτίδα

Η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών επιτείνει τη νευρικότητα σε τραπεζικές μετοχές, ενώ πιέζεται λόγω μερίσματος η ΔΕΗ. Σημαντικά κέρδη για ΟΤΕ, 3Ε και ΟΠΑΠ. Στο 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με συγκεκριμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να μονοπωλούν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πρόταση της ΟΤΟΕ για νέα 48ωρη απεργία, σε συνδυασμό με τις απώλειες που για τεχνικούς λόγους καταγράφονται για τη μετοχή της ΔΕΗ, φέρνουν τον Γ.Δ. οριακά χαμηλότερα, στην περιοχή των 3.050 μονάδων.

Η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνεται μεν μέχρι και 2,8% υψηλότερα, με αυξημένες συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, όμως σε Alpha και Εθνική έχει μετριαστεί η τάση.

Η Εμπορική κινείται ουδέτερα, Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν κατά 0,53 και 1,31% αντίστοιχα.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα περίπου 130 εκατ. ευρώ, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2 και είναι προφανές πως το ”παιχνίδι” μεταφέρεται πλέον στις εξελίξεις από το ασφαλιστικό μέτωπο.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν με βάση τις συναλλαγές τους οι μετοχές των εταιριών Chipita, προς τα 2,50 ευρώ, του ΔΟΛ προς τα 3,14, Εθνική Ακινήτων στα 3,94, Μυτιληναίος στα 10,60, Intralot στα 26,58 και Ιnfo Quest στα 1,80 ευρώ, Λύκος στα 3,62, Τεγόπουλος στο 1,96 ευρώ και Πλαίσιο στα 8,14 ευρώ.

Αυτό που έχει σημασία για τη συνέχεια είναι η διασφάλιση επιπέδων στήριξης για τον Γενικό και τους βασικούς δείκτες, δηλαδή των 1.710 μονάδων του FTSE-20 και των 6.865-6.870 μονάδων για τον τραπεζικό κλαδικό δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v