Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με αυξημένο τζίρο

Με αύξηση των συναλλαγών και προσέγγιση της περιοχής των 3.050 μονάδων πραγματοποιήθηκε επιτυχώς ο πρώτος... έλεγχος των δυνατοτήτων της αγοράς. Εντυπωσιακά κέρδη για την Αγροτική, νέα υψηλά ΟΤΕ και Εμπορική, πλησιάζουν Coca Cola, Γερμανός, ΕΛΤΕΧ, Βιοχάλκο, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για αρκετούς τίτλους του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεδρίασης είναι η αύξηση των συναλλαγών.

Η επανάκαμψη των επενδυτών, ακόμη και με τη μορφή... ”πακέτων”, ενισχύει την εκτίμηση όσων προσβλέπουν σε ένα ”θερμότερο” καλοκαίρι.

Το γεγονός και μόνο πως στη μετοχή του ΟΤΕ πραγματοποιούνται συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, σε νέα υψηλά επίπεδα (μέχρι και 15,28 ευρώ), επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ανάλογα κινούνται και οι επενδυτές, με συναλλαγές περισσότερες των 250.000 τεμαχίων σε νέες υψηλές τιμές για την Εμπορική (μέχρι τα 27,22 ευρώ).

Διαπιστώνεται, όμως, πως και σε επιμέρους τίτλους του FTSE-20 (Τιτάν, Motor Oil, Hyatt) υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά ισχυρών παικτών.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί πως και για άλλες μετοχές η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται κοντά στην υψηλή έτους 52 εβδομάδων (Coca Cola, Γερμανός, ΕΛΤΕΧ, Βιοχάλκο).

Από τους βασικούς δείκτες, ο MID 40 (κυρίως λόγω Αγροτικής) υπεραποδίδει με 1,83%, έναντι του FTSE-20 (0,91%) και SC 80 (-0,18%).

Από το μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές η Elbisco, S&B, ¶κτωρ, Αττικής, ΑΒΑΞ, ΔΟΛ, Γενική, Εγνατία, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΛΒΑΛ, ΕΥΔΑΠ, Intralot, Μαΐλλης, ΟΛΠ και Frigoglass, Lykos, ΑΕΓΕΚ, Μarfin, Mπενρουμπή, Νεοχημική, Τεγόπουλος, Λάμψα, Κυριακίδης και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Το σημαντικότερο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η επιβεβαίωση της δυναμικής του Γ.Δ. μέχρι την περιοχή των 3.050 μονάδων (που αντιστοιχεί στις 1.697 μονάδες για τον FTSE-20) και της αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τουλάχιστον όπως μέχρι στιγμής καταγράφεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v