Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης

Οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό αλλά και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την αγορά, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες σημειώνουν πως η ψυχολογία είναι θετική και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο. Τράπεζες στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

Τάσεις συσσώρευσης και διατήρησης των τρεχόντων επιπέδων αναμένει η Emporiki για τη σηµερινή συνεδρίαση, η οποία εκτιμά πως λογικά το ενδιαφέρον θα είναι στραµµένο στις τραπεζικές µετοχές και στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό.

Επίσης, η Emporiki επισημαίνει πως η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας παραµένει το βασικό ζητούµενο για τη µετέπειτα πορεία της αγοράς.

Οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη στην αγορά, εκτιμά η Proton Securities, η οποία ταυτόχρονα επισημαίνει πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις μετοχές των ΟΤΕ – Cosmote.

Στις τράπεζες εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών. Εξάλλου, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά θα συνεχίσει να αντιδρά θετικά στον γρήγορο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που φαίνεται πως υιοθετεί η κυβέρνηση.

”Θετικές” παραμένουν οι συνθήκες της αγοράς, εκτιμά και η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως οι εν λόγω συνθήκες δύνανται να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να κινηθεί υψηλότερα από τις 3.000 μονάδες.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την αγορά.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η ”αδυναμία” που εμφάνισε η Wall Street, εάν συνοδευτεί από ένα αδύναμο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενδέχεται να βαρύνει την ψυχολογία της Σοφοκλέους.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report σημειώνει πως στις επόµενες συνεδριάσεις πρέπει να µελετηθεί η κίνηση το Γενικού Δείκτη σε σχέση µε την πορεία του όγκου συναλλαγών.

Επίσης, η Omega Bank συμπληρώνει πως θα πρέπει να δούµε τη συµπεριφορά του ∆είκτη πάνω στην οριζόντια αντίσταση των 3.060 µονάδων, ενώ επισημαίνει πως ενδεχόµενη αποτυχία να υπερβεί την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσµα η βραχυπρόθεσµη ανοδική τάση του ∆είκτη να αντιστραφεί σε πτωτική, µε σκοπό την επιβεβαίωση της πρώτης στήριξης στο επίπεδο των 3.000 µονάδων.

Ωστόσο, η ανοδική διάσπαση των 3.060 µονάδων κρίνεται ως ζωτικής σηµασίας γεγονός για τη βραχυπρόθεσµη και µέσοπρόθεσµη πορεία του ∆είκτη, καθώς θα ενισχυθεί ιδιαίτερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, κυρίως για τους τίτλους υψηλής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης, θέτοντας ως επόµενο στόχο την περιοχή αντίστασης των 3.090 µονάδων, τονίζει η Omega Bank.

Επισημαίνει δε, πως έως τότε συνιστάται αναµονή, καθώς η προσέγγιση των 3.060 µονάδων ενδέχεται να αντιµετωπιστεί ως ευκαιρία βραχυπρόθεσµων ρευστοποιήσεων.

Τεχνικά η εικόνα της αγοράς βελτιώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει πλέον ο δρόμος για την καταγραφή νεότερων υψηλών, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως ομολογουμένως το σενάριο υπέρβασης των 3.000 μονάδων, τηρουμένων των αναλογιών της περασμένης εβδομάδας, συγκέντρωνε μικρές πιθανότητες, ωστόσο ο δυναμισμός της αγοράς και η αλλαγή των θεμελιωδών δεδομένων που καθορίζουν τις ισορροπίες προσφοράς και ζήτησης μετοχών στην εγχώρια αγορά μάς υποχρεώνουν να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, τουλάχιστον έως την περίοδο ολοκλήρωσης των δημοσίων εγγραφών του ΟΠΑΠ στα μέσα Ιουλίου.

Τελευταίο προπύργιο των πωλητών είναι η ζώνη μεταξύ 3.050 - 3.100 μονάδων, όπου σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα τοπικά υψηλά και η οποία ως περιοχή έχει μια αυξημένη σημασία, η οποία έρχεται από το παρελθόν της αναβάθμισης της ελληνικής αγοράς (2001), τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 3 Ιουνίου: Υψηλότερα κατά 1,22% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης (διασπώντας ύστερα από αρκετές προσπάθειες τις 3.000 μονάδες) την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές και τους τίτλους των τηλεπικοινωνιών, να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v