Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Ασφαλιστικό τραπεζών η τάση

Στην τελική του ευθεία το Ασφαλιστικό των τραπεζών, διαμορφώνει τη βραχυπρόθεσμη τάση. Η στιγμή που διαμορφώνεται η τελική τιμή διάθεσης του τέταρτου πακέτου του ΟΠΑΠ, παρουσιάζει ενδιαφέρον και από διαγραμματικής πλευράς η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ η Π&Κ θέτει τιμή-στόχο τα 18 ευρώ για την Πειραιώς. Σε αναμονή για τον Κορασίδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το Ασφαλιστικό των τραπεζών και εύλογα οι εξελίξεις θα διαμορφώνουν ανάλογα αυτή την εβδομάδα τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις.

Μέχρι στιγμής, ορισμένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικούς τίτλους προσβλέποντας στην επόμενη μέρα, αφού βεβαίως προεξοφλούν επίλυση του προβλήματος.

Οι εξελίξεις είναι αυτές που θα τους δικαιώσουν (ή όχι), αν και η Π&Κ, επαναδιατυπώνοντας την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στα 18 ευρώ, φαίνεται να προχωρεί ένα βήμα παραπέρα.

Λόγω της κρισιμότητας αυτής της εβδομάδας, παρουσιάζουν ενδιαφέρον κατ’ αρχήν η μετοχή της Εμπορικής, αλλά και της Εθνικής, όπως επίσης των Eurobank - Alpha, καθώς από παράγοντες της αγοράς η λύση στο πρόβλημα απαιτούσε κατ’ αρχήν συμφωνία των τελευταίων δύο ομίλων.

Από επιχειρηματικής, βραχυπρόθεσμα όμως κυρίως τεχνικής, πλευράς ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ΟΤΕ, οριακά χαμηλότερα της ”υψηλής τιμής”.

Με την ίδια προσέγγιση παρουσιάζει ενδιαφέρον και η μετοχή της Γερμανός, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταγράφονται τοποθετήσεις (κυρίως) ξένων, λόγω των ωφελειών από το ευρώ.

Σε μετοχές εταιριών που ωφελούνται από το φθηνότερο ευρώ, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Γερμανός, Τιτάν, Folli Follie και 2-3 ακόμη ομίλων, εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε ανοδική φορά παραμένει σταθερά και η μετοχή της Coca-Cola 3E, ενώ συνεχίζονται η αναδιάταξη χαρτοφυλακίων και η εισροή νέων σε μετοχές των Μαϊλλης, Μυτιληναίος - Μέτκα, Φουρλής, ΓΕΚ και των κύριων εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση το ”μέτωπο Κορασίδη” είναι αυτό που για διαφόρους και διαφορετικούς λόγους συγκεντρώνει εύλογα το ενδιαφέρον.

Παράγοντες της αγοράς σημείωναν πως από τη στάση των τραπεζών απέναντι στην ιστορική επιχείρηση ενδέχεται να σηματοδοτείται αλλαγή της τακτικής τους όσον αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ανάλογη θέση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε ενδεχόμενη ελαστικότερη αντιμετώπιση επιμέρους περιπτώσεων.

Τέλος, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης εμπορευσιμότητας, που από πηγή της διοίκησης αποδίδεται σε αναδιάρθρωση (;) θεσμικών, παρουσιάζει ενδιαφέρον η υπερ-αντίδραση των τελευταίων ημερών της μετοχής της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

¶λλωστε, η εν λόγω εταιρία συμμετέχει κατά 85% στη Μοτοδυναμική, της οποίας επίκειται η είσοδος στο Χρηματιστήριο.

Σημείωση: Οι εκτιμήσεις, που μένει να επιβεβαιωθούν, στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για μείωση αποτελεσμάτων κατά 13% φαίνεται να είναι... υπεύθυνες για την πίεση που δέχεται τελευταία η μετοχή (βλ. σχετικό θέμα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v