Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ρυθμούς των... τελεσιγράφων

Μετά την προθεσμία που έδωσε ο Γ. Αλογοσκούφης στην ΟΤΟΕ η αίσθηση αναμονής φτάνει στο ζενίθ, ενώ κυριαρχούν οι τοποθετήσεις από όσους προσβλέπουν στην επόμενη μέρα, ωθώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 3.000 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Νηνεμία πριν από τις εξελίξεις.

Η προθεσμία που έδωσε ο ΥΠΕΘΟ στην ΟΤΟΕ φαίνεται πως μετακυλίει την ευθύνη του προβλήματος στους συνδικαλιστές και ενδεχομένως τη μετάθεση της λύσης για... για 2-3 συνεδριάσεις.



Αναμφίβολα, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο μυρίζει... μπαρούτι (δες σχετικό θέμα), τη στιγμή που οι ριψοκίνδυνοι προσπαθούν να δουν την επόμενη μέρα.

Η μετοχή της Εμπορικής, σταθερά ανοδική, διαμορφώνεται προς τα 26,28 ευρώ, ακολουθούμενη από την Alpha Bank, υψηλότερα των 23 ευρώ, την Εθνική στα 20,42 ευρώ και τη Eurobank στα 25,30 ευρώ.

Από τις πέντε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που υποχωρούν ο ΟΠΑΠ πιέζεται περισσότερο (3,2%), προς τα 20,36 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. τεμάχια.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται ελαφρά υπέρ των δεύτερων, ενώ από το μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν οι ΕΛΒΑΛ, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΧΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΛΠ, Σιδενόρ, ΕΥΔΑΠ, S&B και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Ζητούμενο για την αγορά, κυρίως βραχυπρόθεσμα, είναι η στάση που τηρούν όσοι τοποθετούνται με σημαντικό μέρος των θέσεών τους ”ανοιχτά”, προεξοφλώντας είτε τη μία είτε την άλλη έκβαση της αντιπαράθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v