Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία - στο επίκεντρο οι τράπεζες

Θετική είναι η ψυχολογία στην αγορά, με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση να υποστηρίζουν την τάση, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές. Μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς ο Γ.Δ. βρίσκεται κοντά στις 3.000 μονάδες, ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία - στο επίκεντρο οι τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές αλλαγές προβλέπει η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, αν και η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά νέα είναι πιθανόν να εμφανιστούν νέες κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Τα ”αποφασιστικά μέτρα” που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα θεμελιώδη στοιχεία αποτελούν ισχυρή βάση για υψηλότερα επίπεδα, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Σε θετικές περιοχές εκτιμά η Emporiki πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης έπειτα το χθεσινό κλίµα ευφορίας που επικράτησε στις ξένες αγορές, µε τη συµπεριφορά των τραπεζικών µετοχών να καθορίζουν το µέγεθος της ανόδου.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Η Proton Securities εκτιμά πως ο τραπεζικός κλάδος θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, εν όψει των εξελίξεων γύρω από τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με τους τραπεζίτες και την ΟΤΟΕ.

Σε θετική ψυχολογία παραμένει η Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να προεξοφλούν την ευνοϊκή λύση στο θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζών, εκτιμά η Εγνατία Finance.

Η ζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές αναμένεται να διατηρηθεί, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει παράλληλα πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει τις 3.000 μονάδες, επίπεδο που ”φλερτάρει” εδώ και μερικές μέρες, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να το υπερβεί.

Τι έγινε χθες: Θετικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, με κέρδη 0,46%, κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, αποτυγχάνοντας όμως για μια ακόμη φορά να ξεπεράσει το όριο των 3.000 μονάδων, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Εθνικής, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v