Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι εργασιακές συμβάσεις των ΔΕΚΟ, τα δάνεια των εισηγμένων, η ενίσχυση της εθελουσίας του ΟΤΕ από το κράτος, αλλά και η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι εργασιακές συμβάσεις των ΔΕΚΟ, τα δάνεια των εισηγμένων, η ενίσχυση της εθελουσίας του ΟΤΕ από το κράτος, αλλά και η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Έκρηξη: Μαύρες σκέψεις επικρατούν στην Αντιτρομοκρατική μετά το σαφές μήνυμα ότι η νέα τρομοκρατία βρίσκει τα ”πατήματά” της, εφαρμόζοντας παλιές συνταγές, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Έσοδα: Σημαντική υστέρηση παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, παρά τις συνεχείς τονωτικές ενέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, επισημαίνει η Καθημερινή.

Λιανικές Πωλήσεις: Ισχυρή ανοδική τάση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατικής Υπηρεσίας, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΚΟ: Η κυβέρνηση μετά την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ αμφισβητεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ, τονίζει Το Βήμα.

Ρεγκούζας: ”Εντατικοποιήστε τους ελέγχους” είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Αδ. Ρεγκούζας στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, σύμφωνα με Το Βήμα.

Δέκα εντολές για φοροκυνηγητό έδωσε στους εφοριακούς ο υφυπουργός Οικονομίας σημειώνουν Τα Νέα.

Βασικός Μέτοχος: Τελεσίγραφο έδωσε η Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, δίνοντας επτά ημέρες διορία πριν από την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εξαγωγές: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα νέο δυναμικό πλαίσιο στην οικονομία, το οποίο οφείλουν να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις και να αυξήσουν τις εξαγωγές προϊόντων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα στη Σοφοκλέους έπειτα από την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εισηγμένες: Κατά 345% αυξήθηκαν τα τραπεζικά δάνεια των εισηγμένων επιχειρήσεων την εξαετία 1998-2004, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως την ίδια περίοδο οι πωλήσεις τους ενισχύθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 16,6% και τα καθαρά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 8,68%.

Ρευστότητα: Σημαντική όξυνση των προβλημάτων ρευστότητας σημειώνεται στην αγορά και περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, καθώς και μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων, αντιμετωπίζουν συνθήκες χρηματοοικονομικής ”ασφυξίας”, επισημαίνει η Εξπρές.

Ασφαλιστικό: Την στιγμή που η κυβέρνηση και οι τραπεζοϋπάλληλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το αν το Ασφαλιστικό έχει οδηγήσει σε πόλεμο ή όχι, συναντώνται σήμερα το πρωί οι τραπεζίτες με τον υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις επί του τελικού σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία προβλέπει την οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου κατά το ένα τρίτο των οικονομικών βαρών, τονίζει το Κέρδος.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αδιέξοδο στο Ασφαλιστικό εκτιμά η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως η κυβέρνηση προχωρεί σε μονομερή ρύθμιση του Ασφαλιστικού.

ΔΛΠ: Όποιος υποστηρίζει ότι γνωρίζει τα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά τη σύνταξη των ισολογισμών επιχειρήσεων με βάση τα ΔΛΠ, ψεύδεται, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για τα ολυμπιακά ακίνητα, σύμφωνα με Το Βήμα.

Εθνική Τράπεζα: Placement το φθινόπωρο εξετάζει η Εθνική Τράπεζα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως θα προηγηθεί η αγορά ιδίων μετοχών.

ΟΤΕ: Ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες κρατά η κυβέρνηση, καθώς δεν έχει ακόμη βεβαιωθεί ότι κρίνεται συμβατή η ενίσχυση της εθελουσίας εξόδου από το κράτος με την εισφορά στο ΤΑΠ-ΟΤΕ του πακέτου του 4% των μετοχών του ΟΤΕ (290 εκατ. ευρώ), αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκάλεσε απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ για ανάθεση έργου χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΕΛΠΕ: Πολιτική παρέμβαση για εκτόνωση της κρίσης στα ΕΛΠΕ έγινε χθες από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης που συναντήθηκαν με τη διοίκηση της επιχείρησης, σημειώνει η Καθημερινή.

ΚΑΕ: Τον κίνδυνο διόγκωσης του φαινομένου της λαθρεμπορίας στα υγρά καύσιμα από τη λειτουργία καυσίμων των ΚΑΕ επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας και καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v