Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιθώριο για τα ”μεσαία”

Περιθώριο υπεραντίδρασης του MID-40 και επιλεγμένων μετοχών του μεσαίου χώρου ”βλέπουν” οι αναλυτές, εάν καταρχήν σταθεροποιηθεί και εν συνεχεία αντιδράσει έστω και ελαφρά ο Δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σημαντικές οι εξελίξεις που κυοφορούνται στο παρασκήνιο του ”μεσαίου χώρου”, καθώς μπορούν να δώσουν ώθηση και να ”ζεστάνουν” περισσότερο το κλίμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η χθεσινή αντίδραση σε Ευρώπη και αργά το βράδυ σε Ν. Υόρκη ισχυροποιεί το θετικό ενδεχόμενο και στη Σοφοκλέους.

Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό η βραχυπρόθεσμη τάση στην αγορά μας εξαρτάται από τις εξελίξεις άμεσα στο θέμα της Εμπορικής και Αγροτικής, αλλά και σε αυτό του ΟΠΑΠ.

Στον τραπεζικό κλάδο, διαπιστώνεται πως υπάρχουν περιθώρια μικρής βελτίωσης, κάτι που θα επέτρεπε άμεσα τη διαμόρφωση τάσης υπεραπόδοσης, κυρίως για τον MID-40.

Είναι εμφανής στις τελευταίες συνεδριάσεις η επιθετικότητα συγκεκριμένων μετοχών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που συνεπικουρείται κυρίως από την ύπαρξη νέων κινήσεων σε παρασκήνιο και προσκήνιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες συνεδριάσεις μετοχές εταιριών σχεδόν μηδενικής εμπορευσιμότητας εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών και απόδοση τιμής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε δύο συγκεκριμένους κλάδους, που έχουν απασχολήσει θετικά την αγορά από την αρχή του χρόνου, έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις.

Το ζητούμενο την τάση είναι πώς θα αντιδράσει σήμερα ο ΟΠΑΠ, κυρίως όμως, πώς θα πορευτεί ο ΟΤΕ και λιγότερο η Εθνική.

Εάν για τον FTSE-20 διαμορφωθεί τάση, με στήριξη τις 1.660 μονάδες και περιθώριο αντίδρασης προς τις 1.675, τότε για τον MΙD-40 η κίνηση μπορεί να φτάσει μέχρι τις 2.560-2.565 μονάδες.

Σε αυτήν την περίπτωση οι αναλυτές θεωρούν πιθανή την... προσέλκυση ρευστότητας και την ενεργοποίηση και άλλων ”παικτών” που θα προσβλέπουν σε βραχυχρόνια αντίδραση.

Σημείωση: Για πρώτη φορά μετά από καιρό συμφωνούμε σχεδόν σε όλα με το περιεχόμενο του σημερινού Εγερτηρίου, του καλού μας φίλου, Θανάση Μαυρίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v