Τα λιμάνια στους εφοπλιστές!

Τα λιμάνια της χώρας είναι κρατικά. Κι όμως! Τα μεγάλα λιμάνια είναι πιο εύκολο να ιδιωτικοποιηθούν απ’ ό,τι η ΔΕΗ! Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ήδη προσφέρει πολλά στην ελληνική Οικονομία και θα θέλαμε να τους δούμε να επιστρέφουν στον Πειραιά. Ας γίνει, λοιπόν, η αρχή με τον ΟΛΠ, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας!

Τα λιμάνια στους εφοπλιστές!
Τα λιμάνια της χώρας είναι κρατικά. Κι όμως! Τα μεγάλα λιμάνια είναι πιο εύκολο να ιδιωτικοποιηθούν απ’ ό,τι η ΔΕΗ! Οι έλληνες εφοπλιστές έχουν ήδη προσφέρει πολλά στην ελληνική Οικονομία και θα θέλαμε να τους δούμε να επιστρέφουν στον Πειραιά. Ας γίνει, λοιπόν, η αρχή με τον ΟΛΠ, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας!

Ποιος θα είχε πρόβλημα αν παραχωρηθεί το management του ΟΛΠ στο εφοπλιστικό κεφάλαιο; Πιθανότατα τα σημερινά στελέχη της εταιρίας!

Ίσως και κάποιοι κύριοι που έχουν στήσει ”μαγαζιά” και ”μαγαζάκια” πέριξ του λιμανιού. Εμείς, όμως, όχι! Το αντίθετο! Πιστεύουμε ότι ο ΟΛΠ, όπως και άλλα μεγάλα λιμάνια, θα προσφέρουν περισσότερα κέρδη στους μετόχους τους, στην περίπτωση εκείνη που αναλάβουν το management οι ιδιώτες.

Πέρα απ’ αυτό, θα είναι και μία σπουδαία πολιτική κίνηση. Θα αποδείξουμε στο εφοπλιστικό κεφάλαιο ότι το εμπιστευόμαστε και ότι θέλουμε πράγματι να επιστρέψει στον Πειραιά.

Γη και ύδωρ στους ιδιώτες; Ασφαλώς! Μέχρι σήμερα θέσεις εργασίας σ’ αυτή τη χώρα δημιουργούσε μόνο το κράτος, και τις πληρώναμε όλοι μας.

Είναι καιρός να αλλάξουμε πολιτική. Να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, έτσι ώστε η ελληνική Οικονομία να αποκτήσει μία άλλη δυναμική.

Για να γίνει όμως αυτό, δεν αρκεί ο πατριωτισμός των ελλήνων εφοπλιστών. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο (πέρα από τα θέματα των υποδομών) στην επιστροφή των εφοπλιστών στον Πειραιά;

Φοβούνται την αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους. Ότι μπορεί να τους προσκαλέσουμε σήμερα μετά βαΐων και κλάδων και αύριο να τους ζητάμε αναδρομικούς φόρους από την ημέρα που γεννήθηκαν!

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επέδειξαν συναίνεση στο θέμα του ΟΤΕ. Πιστεύουμε ότι μπορούν να συμφωνήσουν και στο θέμα των εφοπλιστών και να δεσμευτούν δημόσια για την πολιτική που θα ακολουθήσει το ελληνικό κράτος έναντι του κλάδου για τα επόμενα 99 χρόνια.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v