Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ - Αγροτική

Σε αιχμή του ”20άρη” αναδεικνύεται ο ΟΠΑΠ, καθώς η βεβαιότητα για επικείμενη ένταξη των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” κεντρίζει το ενδιαφέρον και ξένων διαχειριστών, ενώ επίκειται συμφωνία και με την Intralot. Στο 1,5 προς 1 η σχέση ανοδικών - πτωτικών, με ικανοποιητικό το ενδιαφέρον για ορισμένους τίτλους εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έντονες διακυμάνσεις στην Αγροτική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Aν μη τι άλλο, οι κρατούντες δε μας αφήνουν να πλήξουμε.

Θα λέγαμε καλύτερα πως οι κρατούντες φροντίζουν ώστε να μεγιστοποιηθεί το προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση μειοψηφικού πακέτου του ΟΠΑΠ ίσως και πέραν του 17%.

Με βάση τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού (δες σχετικό θέμα), οι ελληνικοί αγώνες εντάσσονται στο ”Πάμε Στοίχημα”, προοπτική που δικαιολογεί τόσο την αύξηση συναλλαγών στη μετοχή του Οργανισμού όσο και την κατά 3,15% αντίδραση προς τα 22,32 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, παρά τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού περί ”μη ενδιαμέσων”, η μετοχή της Intralot ενισχύεται κατά 1,61%, στα 26,44 ευρώ.

Για να εμπλουτιστεί το ”Πάμε Στοίχημα” και να μεγιστοποιηθεί το όφελος από τη συνεργασία ΟΠΑΠ - Intralot, μετά τη λήξη της σύμβασης μόνο ένα ενδεχόμενο θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.

Πρόκειται για το ενδεχόμενο που εδώ και 4-5 μήνες έχει καταθέσει ως πιθανό η UBS!

Στον κορμό της αγοράς η μετοχή της Εμπορικής ενισχύεται κατά 0,72% προς τα 25,18 ευρώ, ενώ μικρές απώλειες καταγράφονται για τις μετοχές των Eurobank, Πειραιώς.

Αντιθέτως, μικρά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές Εθνικής και Alpha Bank, με την εμπορευσιμότητα της τελευταίας να παραμένει για ακόμη μία συνεδρίαση συγκριτικά σε υψηλά επίπεδα.

Στη μετοχή των ΕΧΑΕ, οι συναλλαγές μετά τα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης προσέγγιζαν τα 250.000 τεμάχια, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 6,72 ευρώ, ενδεικτικές του ενδιαφέροντος που υπάρχει για πιθανές εξελίξεις στα ΕΧΑΕ.

Η μετοχή της Κορασίδης κυμαίνεται κατά 7,02% υψηλότερα, στα 0,61 ευρώ, με συναλλαγές 250.000 τεμαχίων, ενώ μισό εκατ. και πλέον τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στη ΜΕΤΚΑ μέχρι και τα 7,00 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσίαση του ομίλου σε ξένους θεσμικούς σήμερα στο Εδιμβούργο και αύριο - μεθαύριο στο Λονδίνο.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 3,08-3,10 ευρώ της Κύπρου, με ισχυρές εντολές (26.900 τεμάχια) να τοποθετούνται στα 3,08 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα υπάρχει στη μετοχή του ΔΟΛ με 100.000 και πλέον τεμάχια προς τα 2,97 ευρώ της μετοχής (4,96%).

Για μία ακόμη συνεδρίαση αντιδρούν θετικά οι μετοχές των ¶κτωρ στα 3,26 ευρώ, ΕΛΤΕΧ στα 4,26 ευρώ, ενώ στην ΑΡΒΑ είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 12.000 τεμαχίων στα 5,8-5,86 ευρώ της μετοχής (+1,04%).

Αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται για τις μετοχές των Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, Βιομηχανία Ζάχαρης, Μαΐλλης, Attica Group, Lannet, Aγροτική Ασφαλιστική και ορισμένων ακόμη.

Η σχέση ανοδικών - πτωτικών στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1, ενώ για την εικόνα της αγοράς μικρότερη σημασία έχουν για σήμερα - αύριο η προοπτική ”συντήρησης” του Γ.Δ. σε επίπεδο υψηλότερο των 2.985 μονάδων και η επιβεβαίωση απαραίτητων στηρίξεων.

Θεωρούμε προτιμότερη την επιβεβαίωση των μετόπισθεν της αγοράς μέχρις ότου εξομαλυνθεί η εικόνα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος και μετοχών, παρά οποιαδήποτε πρόσκαιρη υπερθέρμανση της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v