Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο έντιμος κύριος Βουρλούμης

Ο κύριος Βουρλούμης είναι ένα γνωστό και εγνωσμένης αξίας στέλεχος της αγοράς. Δεν χρειαζόταν τον ΟΤΕ για να γίνει διάσημος και πλούσιος. Και επειδή δεν διαθέτουμε πολλούς άλλους με ανάλογα προσόντα, καλά θα κάνει να τελειώνει σύντομα με τον ΟΤΕ. Περιμένουν πολλές ΔΕΚΟ στη σειρά!

Ο έντιμος κύριος Βουρλούμης
Ο κύριος Βουρλούμης είναι ένα γνωστό και εγνωσμένης αξίας στέλεχος της αγοράς. Δεν χρειαζόταν τον ΟΤΕ για να γίνει διάσημος και πλούσιος.

Κι επειδή δεν διαθέτουμε πολλούς άλλους με ανάλογα προσόντα, καλά θα κάνει να τελειώνει σύντομα με τον ΟΤΕ. Περιμένουν πολλές ΔΕΚΟ στη σειρά!

Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναφερόμενος σε τότε πρόεδρο ΔΕΚΟ, είχε πει εκείνο το περίφημο: ”Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά αυτό πάει πολύ”! Λεπτομέρειες; Κάθε άλλο! Χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια από ”τραπεζίτες της πιάτσας” και αυτόκλητους μεσσίες.

Κουραστήκαμε να πληρώνουμε τα δίδακτρα για την ταχύρυθμη εκπαίδευση των κομματικών στελεχών στο φυτώριο των ΔΕΚΟ. Είχαμε, λοιπόν, την ανάγκη να δούμε ένα στέλεχος σαν τον κ. Βουρλούμη στο τιμόνι του ΟΤΕ.

Έναν άνθρωπο που θα παρήγαγε έργο για τον Οργανισμό, μη έχοντας άλλη ανάγκη πέρα από εκείνη της προσφοράς.

Ο υπογράφων δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Βουρλούμη. Από αυτήν εδώ τη στήλη δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις! Ο γνώμονάς μας είναι κάθε φορά το καλό της αγοράς. Και δεν μπορούμε να μη μείνουμε στο γεγονός ότι η συμφωνία του ΟΤΕ ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα στη Σοφοκλέους.

Η ανακοίνωση έγινε σε κακό timing. Αν η ίδια ανακοίνωση είχε γίνει πριν από τρεις μήνες, το κλίμα στην αγορά θα ήταν ήδη τελείως διαφορετικό και τα οφέλη για τη χώρα σημαντικά.

Η λύση για την ελληνική Οικονομία και για τη Σοφοκλέους είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Χρειάζονται έντιμοι και ικανοί άνθρωποι για να φέρουν σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Να οδηγήσουν ομαλά τις εταιρίες του Δημοσίου στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα ο ΟΤΕ, αύριο η ΔΕΗ, την επομένη η ΕΥΔΑΠ και τα λιμάνια!

Τότε δεν θα μας φτάνουν οι 3.000 μονάδες! Θα μας φαίνονται λίγες. Πολύ λίγες για να ικανοποιήσουν το εύλογο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χρειάζεται, επίσης, τόλμη. Να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια η κυβέρνηση, να αγνοήσει τις αντιδράσεις και το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v