Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή η δοκιμή των 3.000 μονάδων

Το ”ψυχολογικό” όριο των 3.000 μονάδων εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα δοκιμάσει σήμερα ο Γενικός Δείκτης, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει κινήσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ, τράπεζες και ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Πιθανή η δοκιμή των 3.000 μονάδων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis εκτιμά πως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών θα διατηρηθούν, ενώ παράλληλα προβλέπει κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει το επίπεδο των 3.000 μονάδων.

Έλλειψη ξεκάθαρης κατεύθυνσης διακρίνει για την αγορά η Σίγμα Securities μέχρις ότου υπάρξει επίλυση του Ασφαλιστικού ή κάποιος άλλος παράγοντας που θα αποτελέσει καταλύτη για την αγορά.

Σε θετικό έδαφος προβλέπει η Eurobank Securities πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, υποστηριζόμενη από το διεθνές περιβάλλον, αλλά και λόγω των αλλαγών στον δείκτη MSCI που θα ισχύσουν από αύριο.

Το ”ψυχολογικό” όριο των 3.000 μονάδων εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα δοκιμάσει η αγορά, με αυξημένους όγκους συναλλαγών και την προϋπόθεση ότι το κλίμα που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές θα είναι ”ήπιων” τόνων.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως κατά την άποψή της ο Γενικός Δείκτης έχει τη δυνατότητα να κινηθεί υψηλότερα από το προαναφερθέν επίπεδο.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί σήμερα την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων και ως εκ τούτου ενδέχεται να τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ συμπληρώνει πως τόσο οι τραπεζικοί τίτλοι όσο και η μετοχή του ΟΤΕ παραμένουν στο επίκεντρο.

Εξάλλου, η Proton Securities αναφέρεται στη σημερινή γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ, η οποία και εκτιμά πως θα φέρει τη μετοχή του Οργανισμού στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα σημειώνει πως στο προσκήνιο θα παραμείνει και η μετοχή του ΟΤΕ.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη (0,55%) έκλεισε χθες η Σοφοκλέους και τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, συμπληρώνει η Marfin Analysis, κυρίως λόγω του ότι οι αγορές του Λονδίνου αλλά και των ΗΠΑ ήταν κλειστές.

Επιπλέον, η Marfin Analysis αναφέρει πως οι μετοχές των Alpha Bank (+1,25%), Εμπορικής (+2,04%) και Coca Cola (+1,60%) κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v