Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνουν... κέρδη στη Σοφοκλέους

Χαμηλότερα κατά 0,5% υποχωρεί ο FTSE-20, καθώς σε Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola οι απώλειες φτάνουν μέχρι και το 2%. Συγκριτικά περιορισμένη, όμως, είναι ακόμη η κατοχύρωση θέσεων και οι ρευστοποιήσεις σε κερδισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στο περίπου 1 προς 2,5 η σχέση ανοδικών – πτωτικών. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για την ΕΒΙΚ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορισμένης έκτασης πωλήσεις και αναμονή αποτελούν τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης.

Εντυπωσιακό το ντεμπούτο για την ΕΒΙΚ που ξεκίνησε στα 3,30 ευρώ και καταγάφει υψηλό ημέρας στα 3,92 ευρώ.

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΔΕΗ διαμορφώνονται χαμηλότερα οδηγώντας τον FTSE-20 προς τις 1.660 μονάδες, χωρίς ωστόσο να χαλά το κλίμα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank ενισχύονται με μικρά κέρδη, ενώ στον ΟΤΕ η εμπορευσιμότητα περιορίζεται συγκριτικά με τον τζίρο των τελευταίων 3 συνεδριάσεων.

Η μετοχή του ΟΤΕ βέβαια υποχωρεί προς τα 14,82 ευρώ.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2,5, με την τάση να παραμένει ευμετάβλητη, λόγω των έντονων διακυμάνσεων που εμφανίζουν τελευταία (για παράδειγμα η μετοχή του ΟΠΑΠ) ή των σημαντικών υπεραξιών που έχουν αποκτηθεί από τίτλους του FTSE-20.

Για τη συνέχεια, θα επιμείνουμε πρωτευόντως στην επιβεβαίωση ”στηρίξεων” κυρίως του FTSE-20 και δευτερευόντως στη διατήρηση του Γ.Δ. σε επίπεδα υψηλότερα των 2.960 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v