Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρον άριστον...

Προφανώς και αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά, μετά τις εξελίξεις στον ΟΤΕ. Αναβαθμίζεται η τιμή–στόχος για την Cosmote, λόγω αποτελεσμάτων η Πειραιώς παραμένει στο επίκεντρο, ενώ αρκετές μετοχές από το μεσαίο χώρο κινούνται κοντά σε υψηλές τιμές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν η υπόθεση του ΟΤΕ μπορεί όντως να αποτελέσει πρόκριμα για άλλες ΔΕΚΟ και οδηγό για την κατά περίπτωση επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, τότε η αγορά... έχει δρόμο.

Αυτό που δεν θα πρέπει να επιδιωχθεί σήμερα είναι ο... εκβιασμός της ανοδικής τάσης, καθότι οι τοποθετήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων δείχνουν πως εκτός αγοράς έχουν μείνει ισχυροί ξένοι διαχειριστές, παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν... διόρθωση, εάν κρίνουν πως οι θέσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές.

Όμως, ο FTSE-20, μετά και το χθεσινό κλείσιμο του ΟΤΕ στη Ν. Υόρκη, φαίνεται να οδηγείται –από τεχνικής πλευράς– στην επόμενη ”αντίσταση” που έχει διαμορφωθεί πέριξ των 1.680–1.700 μονάδων. Πρόκειται για περιοχή, όπου εκτιμάται ότι ενδέχεται να υπάρξει χρηματική προσφορά.

Ωστόσο, το χθεσινό κλείσιμο του FTSE-20 έγινε στις 1.629 μονάδες, που θεωρητικά δίνει ”αέρα” στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία της μετοχής της Εμπορικής, της Πειραιώς λόγω αποτελεσμάτων, της Cosmote μετά τη νέα τιμή–στόχο στα 16 ευρώ από την CSFB, αλλά και μετοχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην υψηλή τιμή 52 εβδομάδων ή ακόμη και τετραετίας.

Το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο για την αρχή της συνεδρίασης θα ήταν η χαμηλών τόνων και ρυθμού... προμήθεια των αναγκαίων, η ισχυροποίηση των στηρίξεων του FTSE-20 και ενδεχομένως στη συνέχεια η αντίδραση της αγοράς προς τις 2.940-2.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v