Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ύδρα, τα ψάρια και οι τσάρκες...

Οι Eυρωπαίοι ιχθυοκαλλιεργητές είπαν να μας τιμήσουν και πραγματοποίησαν το ετήσιο συνέδριό τους στην Ύδρα. Ξέρετε τι συζητήθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο; Το γεγονός ότι οι Eλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες (ορισμένοι πραγματικά υψηλόβαθμοι) έκαναν ένα σύντομο ”πέρασμα” και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε... γειτονικά καταστήματα. Όταν ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος σημείωνε μανιωδώς τις παρατηρήσεις του επί έξι συνεχείς ώρες! Μιλάμε για ξεφτίλα...

Η Ύδρα, τα ψάρια και οι τσάρκες...
Οι Eυρωπαίοι ιχθυοκαλλιεργητές είπαν να μας τιμήσουν και πραγματοποίησαν το ετήσιο συνέδριό τους στην Ύδρα. Ξέρετε τι συζητήθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Το γεγονός ότι οι Eλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες (ορισμένοι πραγματικά υψηλόβαθμοι) έκαναν ένα σύντομο ”πέρασμα” και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε... γειτονικά καταστήματα. Όταν ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος σημείωνε μανιωδώς τις παρατηρήσεις του επί έξι συνεχείς ώρες! Μιλάμε για ξεφτίλα...

Οι ξένοι έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις. Δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες κι έτσι είμαστε υποχρεωτικά συγκρατημένοι. Διότι ειπώθηκαν ακόμη χειρότερα πράγματα από τους παρισταμένους. Έλληνες και ξένους.

Αν ο κύριος υπουργός, ο οποίος δεν παρευρέθη στο συνέδριο επειδή ήταν στο Τόκιο, ενδιαφέρεται να μάθει σχετικά, δεν έχει παρά να ρωτήσει κάποιον από τους πενήντα ανθρώπους που βρέθηκαν στον χώρο.

Μεταξύ τους υπάρχουν και Έλληνες και έτσι δεν υφίσταται κίνδυνος παραπληροφόρησης από τα ”σκοτεινά ξένα κέντρα” που χρόνια τώρα μας ”υπονομεύουν” και μας ”επιβουλεύονται”.

Δηλαδή: Γίνεται ένα τόσο σημαντικό συνέδριο στην Ελλάδα, σ’ αυτό παρευρίσκεται ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος που θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για τον κλάδο στο άμεσο μέλλον, κι εμείς ρεμβάζουμε στη θάλασσα.

Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον μας για τον κλάδο, για την ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη και τις εξαγωγές.

Οι Ελληνες ιχθυοκαλλιεργητές, πάντως, έγιναν μετά από αυτό το περιστατικό περισσότερο συμπαθείς στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Διότι στις δικές τους χώρες οι κυβερνήσεις τους στήριξαν.

Το αποτέλεσμα είναι η ιχθυοκαλλιέργεια του σολομού (για παράδειγμα) να έχει γίνει ο πρώτος κλάδος της Οικονομίας στην Νορβηγία. Για να φτάσουν, όμως, οι άνθρωποι σε αυτό το σημείο, το κράτος τους βοήθησε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα.

Στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες παλεύουν μόνοι τους. Ολομόναχοι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η επικοινωνία τους με διαφόρους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι προβληματική.

Πολλές φορές έχουν την αίσθηση ότι δεν τους καταλαβαίνουν. Πράγμα απόλυτα λογικό, όταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν μπαίνουν στον κόπο να παρακολουθήσουν ευλαβικά ένα τόσο σπουδαίο συνέδριο... Περαστικά μας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v