Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό σήμα στην αγορά λόγω ΟΤΕ

Η θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΕ και συνδικαλιστών αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της αγοράς, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, που επισημαίνουν πως η μετοχή του Οργανισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς σήμερα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

ΑΧΕ: Θετικό σήμα στην αγορά λόγω ΟΤΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στον τίτλο του ΟΤΕ εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς ο Οργανισμός θα ανακοινώσει τα μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2005 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως ο όγκος των συναλλαγών δεν αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά.

Με θετικό πρόσημο εκτιμά η Emporiki πως δύναται να ξεκινήσει η αγορά, με το ενδιαφέρον στραµµένο κυρίως στον ΟΤΕ, έπειτα από τη συµφωνία στις διαπραγµατεύσεις µεταξύ της διοίκησης και των εργαζοµένων, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων για το α’ τρίµηνο, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως η επιτυχημένη έκβαση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΕ και συνδικαλιστών ενδέχεται να αναζωπυρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για το σύνολο της αγοράς.

Για ενδεχόμενη άνοδο κάνει λόγο η Σίγμα Securities, εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και λόγω των θετικών εξελίξεων γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ και των καλών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των Cosmote και ΕΛΠΕ.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο όμιλος του ΟΤΕ θα είναι στο επίκεντρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για την εθελούσια έξοδο και αφετέρου εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Επίσης, η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι μετοχές των Γερμανού και Τράπεζας Πειραιώς θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώνουν και αυτές τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση θα κινηθεί σε θετικό επίπεδο, τάση η οποία εκτιμάται πως θα συνοδεύσει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους (κατά 0,64%), με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών και με την επενδυτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ένα ακόμη χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v