Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η συμφωνία στον ΟΤΕ για εθελουσία έξοδο και άρση μονιμότητας, η αύξηση στις ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο, τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Cosmote και ΕΛΠΕ και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η συμφωνία στον ΟΤΕ για εθελουσία έξοδο και άρση μονιμότητας, η αύξηση στις ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο, τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Cosmote και ΕΛΠΕ και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Καραμανλής: Πολιτική ”Θάτσερ” εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με το Βήμα, που εκτιμά πως ενδεικτική των προθέσεων είναι η χθεσινή συμφωνία για τον ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Συμφώνησαν τελικά οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο των 6.000 ατόμων, αλλά και την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις η διοίκηση του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να αρθεί η μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους αναφέρει η Ημερησία, επισημαίνοντας παράλληλα πως άνοιξε ο δρόμος για την εθελουσία.

Σε συμφωνία – σταθμό, που οδηγεί σε συναινετική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατέληξαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τους συνδικαλιστές του Οργανισμού, τονίζει η Καθημερινή.

Βαθιά ανάσα αναμένεται να πάρει η αγορά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αλλαγή του κλίματος και της τάσης στη Σοφοκλέους από την κατάληξη της συμφωνίας των συνδικαλιστών με τη διοίκηση του ΟΤΕ, εκτιμά το Κέρδος.

Υπέγραψαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τη συμφωνία για την εθελουσία έξοδο 6.000 εργαζομένων στον ΟΤΕ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, συμπληρώνοντας πως παράλληλα καταργείται έτσι η μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους και, μετά, στις άλλες ΔΕΚΟ.

Τράπεζες: Θολό είναι το τοπίο για το Ασφαλιστικό των τραπεζών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί για νομοθετική παρέμβαση.

Τηλεπικοινωνίες: Το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εγκατάσταση των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας στις κατοικημένες περιοχές αντιμετωπίζει το σχέδιο νόμου για της Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες που έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πληροφορική: Τα μέτρα για την ενίσχυση της απορροφητικότητας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας, που παραμένει σε επίπεδα κάτω του 19%, συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σημειώνει η Καθημερινή.

Ακάλυπτες Επιταγές: Τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στην αγορά ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του Τειρεσία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία μόνο τον Απρίλιο καταγράφθηκαν 11.301 ακάλυπτες επιταγές (+91,35%), ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Βήμα τονίζει πως η αγορά στενάζει από την αδυναμία πληρωμών πολλών επιχειρήσεων.

Κρατικό Λαχείο: Ερωτήματα προκύπτουν για την ανάθεση από τον υφυπουργό Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζα της διαχείρισης της διαφήμισης των Λαχείων σε εταιρία της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η Ημερησία.

Κίνα: Διορία μέχρι την 15η Ιουνίου δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κίνα να λάβει η ίδια μέτρα για τον περιορισμό των αθρόων εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της προς την Ευρώπη, απειλώντας ότι διαφορετικά θα λάβει αυτή, όπως έχει προειδοποιήσει, τα μέτρα που κρίνει απαραίτητα, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός πήρε και το πρωτάθλημα, αφού νίκησε τον Ηρακλή με 1-0 αναφέρει Το Βήμα.

Eurobank: Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Eurobank από τον οίκο S&P αναφέρεται Το Βήμα.

Cosmote: Ισχυρό ”σήμα” κερδοφορίας εκπέμπει η Cosmote σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 43-45 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς (με βάση τα ΔΛΠ) για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εκτιμά η Ημερησία.

ΕΛΠΕ: Διπλάσια κέρδη εμφάνισαν τα ΕΛΠΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, αναφέρει Το Βήμα.

Αστήρ: Για πρόσκληση ενδιαφέροντος όσον αφορά στον Αστέρα κάνει λόγο η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το καλοκαίρι ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Ολυμπιακή: Με τρεις υποψηφίους θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς αποκλείστηκαν οι δύο, αφού δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι προσφορές τους, σημειώνει Το Βήμα.

Media Markt: Τον Οκτώβριο πρόκειται να ολοκληρωθεί το νέο κτιριακό συγκρότημα της Μπάμπης Βωβός επί της Λ. Κηφισίας, όπου θα λειτουργήσει το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα η γερμανική Media Markt, αναφέρει το Κέρδος.

ΔΙΕΚΑΤ: Στη σύμβαση μεταξύ της Portland Bunkers International, θυγατρικής κατά 100% της ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ, και της αγγλικής BP Marine για τη συνεκμετάλλευση σταθμού στο Portland της Αγγλίας αναφέρεται το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v