Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κατοχύρωση κερδών

Η μέχρι στιγμής διόρθωση της αγοράς ήταν αναμενόμενη, θεωρείται δε από τους αναλυτές δικαιολογημένη. Περιορισμένης έκτασης η κατοχύρωση θέσεων σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, με τις Εθνική και Alpha Bank να κρατούν τον FTSE-20 πέριξ των 1.667 – 1.670 μονάδων. Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Intracom, μετά τις εξελίξεις στη Ρουμανία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την αναμενόμενη αντίδραση προς τις 2.998,8 μονάδες ήρθε η επίσης αναμενόμενη διόρθωση προς τις 2.972,2 μονάδες.

Με βάση την πορεία της αγοράς από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και χθες και χωρίς να συνεκτιμάται το γαλλικό δημοψήφισμα, το εύρος της διόρθωσης δεν θα δικαιολογείται να συνεχιστεί σε επίπεδο χαμηλότερα των 2.965 μονάδων (στη χειρότερη περίπτωση).

Απεναντίας, θα περιμέναμε στη συνέχεια την ενεργότερη συμμετοχή αγοραστών από τα 27,44 ευρώ στη μετοχή της Εθνικής, καθότι αντισταθμίζεται η μικρή διόρθωση των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ενθαρρυντική ένδειξη για τον FTSE-20 αποτελεί η διαμόρφωση της Alpha Bank στο εύρος των 22,72 – 23 ευρώ.

Αναμενόμενα τα κέρδη για τον όμιλο της Intracom (βλ. σχετικό θέμα), ενώ η Intralot κινείται στα 24,98 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με την εικόνα να εμφανίζεται μάλλον επιβαρυνόμενη στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να σταθεροποιηθεί σταδιακά ο Γενικός Δείκτης πέριξ των 2.980 μονάδων, εν αναμονή των εξελίξεων από τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v