Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Intracom-ΟΤΕ για ”ρουμανικές” οφειλές

Τον κατ’ αρχήν συμβιβασμό μεταξύ των Intracom, Ericsson και ΟΤΕ για το θέμα των οφειλών των RomTelecom και CosmoRom που προέκυψαν από τη σύμβαση παροχής υλικού του 1999 ανακοίνωσε η πρώτη εταιρία. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι Intracom και Intrarom θα λάβουν 78,2 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις.

Συμφωνία Intracom-ΟΤΕ για ”ρουμανικές” οφειλές
Τη συμφωνία συμβιβασμού με τις CosmoRom, RomTelecom, OTE και OTE International Investments για τις οφειλές των εταιριών αυτών προς τις Ericsson, Intrarom και Intracom ανακοίνωσε η διοίκηση της τελευταίας.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία υπογράφηκε στις 27 Μαΐου αλλά ο οριστικός συμβιβασμός εξαρτάται, μεταξύ άλλων όρων, από την απόκτηση έως και την 16 Αυγούστου 2005 πλειοψηφικής συμμετοχής στην CosmoRom από ορισμένο επενδυτή.

Αν η απόκτηση αυτή ολοκληρωθεί, σημειώνει η Intracom, ο συμβιβασμός θα καταστεί καθ’ όλα ενεργός και οι Intracom και Intrarom θα παραιτηθούν από τη διαιτησία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου 2003 κατά των CosmoRom, RomTelecom, OTE και OTEΙ, και η CosmoRom θα παραιτηθεί από την ανταγωγή που άσκησε στο πλαίσιο της διαιτησίας αυτής κατά των Intracom, Intrarom και Ericsson.

Εν τω μεταξύ, τα μέρη συμφώνησαν να αναστείλουν τη διαδικασία της διαιτησίας του ICC έως ότου είτε η διαιτησία αυτή αποσυρθεί οριστικά είτε η ως άνω απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στην CosmoRom δεν συμβεί πριν από τις 16 Αυγούστου 2005 ή άλλη ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τα μέρη.

Οι απαιτήσεις της εταιρίας τεχνολογικού εξοπλισμού κατά του ΟΤΕ είχαν εγερθεί βάσει της σύμβασης της 30ής Ιουλίου 1999, η οποία αφορούσε στην παροχή υλικού υποδομής δικτύου και σχετικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συμβιβασμού, οι Intracom και Intrarom θα λάβουν εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ σε τρεις δόσεις (27,6 εκατομμύρια ευρώ, 27,6 εκατομμύρια ευρώ και 23 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων η πρώτη θα πληρωθεί μια εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην CosmoRom και οι υπόλοιπες δύο την πρώτη και δεύτερη ετήσια επέτειο της ολοκλήρωσης αυτής της απόκτησης αντίστοιχα.

Η πληρωμή της δεύτερης και τρίτης δόσης θα εξασφαλίζεται με δύο ανέκκλητες και χωρίς όρους τραπεζικές εγγυητικές επιστολές πρώτης ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v