Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η συμφωνία στον ΟΤΕ, αλλά και η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η χθεσινή άνοδος στη Σοφοκλέους, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, του ΟΤΕ και της Γερμανός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η συμφωνία στον ΟΤΕ, αλλά και η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, του ΟΤΕ και της Γερμανός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Αλογοσκούφης: Η κυβέρνηση αναζητεί συναινετικές λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας και τούτο έχει αποτελέσματα, δήλωσε χθες με αφορμή την υπόθεση του ΟΤΕ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΕΒ: Τα νεοφιλελεύθερα αναμενόμενα ανέφερε στους βιομηχάνους η πρωθυπουργική τοποθέτηση στη χθεσινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ σημειώνει Το Βήμα, που επισημαίνει παράλληλα πως οι βιομήχανοι, παρότι πήραν ό,τι ”αναπτυξιακό” τους εξυπηρετεί, ζήτησαν ακόμη περισσότερα από την κυβέρνηση.

Η αναγκαιότητα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών εκφράστηκε από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, σημειώνει η Καθημερινή.

Τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με χρονικό ορίζοντα δράσης και κοινωνική συναίνεση, προκειμένου να καταστεί η ελληνική οικονομία το νέο κέντρο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη, ζήτησε ο ΣΕΒ από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Κέρδος.

Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προσέφερε χθες η κυβέρνηση στους βιομηχάνους, ζητώντας ως αντάλλαγμα επενδύσεις και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Συμφωνία ΟΤΕ: Έντονη κριτική από τους συνδικαλιστές των υπολοίπων ΔΕΚΟ δέχθηκε χθες η ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΤΕ εξαιτίας της συμφωνίας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αναφέρει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Τελεσίγραφο 15 ημερών στους συνδικαλιστές και στους τραπεζίτες να βρουν κοινώς αποδεκτή λύση για το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών έθεσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με Το Βήμα.

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία του νέου επικουρικού ταμείου των τραπεζών, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Με ”καταστροφή για την Ελλάδα ισοδυναμεί ενδεχόμενη ασυμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 16ης Ιουνίου για το ύψους του Δ’ ΚΠΣ”, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία επικαλούμενη κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει πως ”αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα λεφτά, η Ελλάδα θα χάσει 1,5 δισ. ευρώ από το τέταρτο πακέτο για την περίοδο 2007-2013”.

Σοφοκλέους: Αισιοδοξία στη Σοφοκλέους προκάλεσε η επίτευξη της συμφωνίας για την αλλαγή του Εργασιακού στον ΟΤΕ, επισημαίνει η Ημερησία.

Εισηγμένες: Όταν μια εισηγμένη εταιρία επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους της, αυτόματα δίνει σήμα στην αγορά, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει ότι η ύπαρξη πλεοναζόντων κεφαλαίων θεωρητικά μπορεί να είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για τη διοίκηση μιας εταιρίας.

Ναυτιλία: Τα 15,5 δισ. δολάρια αγγίζουν οι συνολικές επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών για την απόκτηση 650 εμπορικών πλοίων, η συνολική χωρητικότητα των οποίων ξεπερνά τα 35 εκατ. τόνους από την αρχή του έτους έως τα μέσα Μαΐου, σημειώνει Το Βήμα.

Ανατιμήσεις: Ανοίγει ο δρόμος για ανατιμήσεις σε προϊόντα που διατίθενται από κυλικεία σχολείων, πλοίων αναφέρει η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν θα υπάρχει πλέον πλαφόν στις τιμές των νερών και των αναψυκτικών.

Eurobank: Σε νέα τιτλοποίηση μέρους των στεγαστικών δανείων πρώτης υποθήκης ύψους 750 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας προτίθεται να προχωρήσει η Eurobank, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΟΤΕ: Αυξημένα κατά 88,6% εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 38% στα καθαρά κέρδη εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο του 2005, όπως αναφέρει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Γερμανός: Διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρία Γερμανός, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αγροτική Τράπεζα: Τριπλασιασμό των κερδών εμφάνισε η Αγροτική Τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο του 2005 αναφέρει το Κέρδος.

ΕΒΙΚ: Πρεμιέρα κάνει σήμερα στη ΝΕΧΑ η ΕΒΙΚ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Tellas: Σε αιγυπτιακά χέρια περνά ο έλεγχος της Tellas, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v