Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πύραυλος” ο ΟΤΕ - ανοδική εκτόνωση

Με τη μετοχή του ΟΤΕ να υπεραντιδρά μέχρι και 6%, προσεγγίζεται για τον FTSE-20 η πρώτη περιοχή σοβαρής ”αντίστασης” των 1.680 μονάδων. Με χαρακτηριστικά τζόγου και αρκετές κινήσεις... κερδοσκοπίας, η Σοφοκλέους δυναμικά - αλλά δικαιολογημένα λόγω των εξελίξεων - στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”παιχνίδι της προεξόφλησης” δίνει αέρα μέχρι και 6% στη μετοχή του ΟΤΕ, με συναλλαγές πέραν κάθε πρόβλεψης.

Ο συνολικός τζίρος των 40 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης, αποτελεί ”μαγιά” για εκτόνωση του FTSE-20 προς την αντίσταση των 1.680-1.700 μονάδων.

Εάν σε αυτή τη διαδικασία, όπως τουλάχιστον καταγράφεται μέχρι στιγμής, υπάρχει περισσότερος... τζόγος απ’ ό,τι ”σηκώνει” η αγορά, θα φανεί στη συνέχεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων που πραγματοποιούνται προς τα 22,46 ευρώ στην Alpha Bank, προς τα 27,18 ευρώ στην Εθνική, προς τα 25,32 στη Eurobank, προς τα 14,62 στην Πειραιώς, προς τα 24,54 στην Εμπορική, αλλά και σε ΔΕΗ, Cosmote, ΟΠΑΠ, δεν μπορεί να είναι μόνο... κερδοσκοπία.

Άλλωστε, μετά την ταλαιπωρία περίπου 3 μηνών η αγορά χρειαζόταν μία εκτόνωση, έστω και με εμφανή στοιχεία κερδοσκοπίας και ακραίων θέσεων.

Είναι προφανές πως σημαντικό μέρος αυτών των συναλλαγών προέρχεται και από ξένους διαχειριστές, ειδικότερα εκείνων των ”επιθετικών χαρτοφυλακίων” που είχαν λάβει διερευνητικά θέση στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

Το όλο κλίμα και οι προϋποθέσεις υπεραντίδρασης περιγράφονταν –έστω και κάπως συγκρατημένα– στο σχόλιο της στήλης με τίτλο ”Μία βόλτα... υψηλότερα” της 21ης/5.

Το ερώτημα όσων τοποθετούνται στην αρχή της συνεδρίασης αφορά κατ’ αρχήν στο πού μπορεί να φτάσει αυτή η σύγκρουση.

Η περιοχή ”αντίστασης” και εν δυνάμει προσφοράς έχει διαμορφωθεί, όπως είναι γνωστό, περίπου 1% υψηλότερα.

Θα φανεί κατά συνέπεια στη συνέχεια εάν θα υπάρξει μικρής έκτασης κατοχύρωση θέσεων σε εκείνα τα επίπεδα, και βεβαίως μία νέα υπεραντίδραση, ή εάν θα επιδιωχθεί να ”ισχυροποιηθούν” κάποιες μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις.

Με άλλα 10 εκατ. ευρώ συναλλαγές μέχρι τις 11:40 και τον ΟΤΕ μέχρι και τα 14,82 ευρώ είναι προφανές πως σήμερα, αν μη τι άλλο, οι ενεργοί ”παίκτες” δεν θα πλήξουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v