Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική ψυχολογία

Διατήρηση της θετικής ψυχολογίας προβλέπουν οι χρηματιστηριακές, αν και μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Εξάλλου, εκτιμάται πως η αγορά θα συνεχίσει να αφομοιώνει τα ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα ανοίξει η αγορά σήμερα, αν και η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Υψηλότερα επίπεδα εκτιμά η Emporiki πως θα διεκδικήσει ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά το χθεσινό θετικό κλίμα που επικράτησε στις ξένες αγορές, με τη συμπεριφορά της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καθορίζει για μια ακόμη φορά τη γενικότερη εικόνα.

Και η Proton Securities προβλέπει ότι θα διατηρηθεί η θετική ψυχολογία, ενώ παράλληλα σημειώνει πως ανάλογη κίνηση αναμένεται να εκδηλωθεί και στις αγορές του εξωτερικού.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει να αφομοιώνει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, και κυρίως εκείνα της Τράπεζας Πειραιώς και της Γερμανός, τα οποία και ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η ψυχολογία χθες βελτιώθηκε σημαντικά λόγω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών στον ΟΤΕ, αλλά και λόγω ορισμένων ”ικανοποιητικών” μεγεθών του πρώτου τριμήνου.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι προσδοκίες για επίλυση του Ασφαλιστικού υποστήριξαν παράλληλα την αγορά.

Επισημαίνει δε πως οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν θετικές και δεν προβλέπει κάποια σημαντική αλλαγή στην τάση.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους σε συνέχεια των θετικών εξελίξεων από τη συμφωνία του ΟΤΕ, αλλά και στο πλαίσιο των εξελίξεων για το Ασφαλιστικό, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών ενισχύθηκε σημαντικά, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και τις τραπεζικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v