Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στο κόστος για την εθελουσία του ΟΤΕ, στη χθεσινή συνάντηση ΟΤΟΕ – τραπεζιτών, στο νέο χωροταξικό σχέδιο, αλλά και στο γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στο κόστος για την εθελουσία του ΟΤΕ, στη χθεσινή συνάντηση ΟΤΟΕ – τραπεζιτών, στο νέο χωροταξικό σχέδιο, αλλά και στο γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Γαλλικό Δημοψήφισμα: Πολιτικό και κοινωνικό ντόμινο σε ολόκληρη την Ευρώπη προδιαγράφει το γαλλικό ”όχι” επί του Ευρωσυντάγματος, με την κρίση να αποτυπώνεται ήδη στη βαθιά απόκλιση προσανατολισμού πολιτών και αγορών, τονίζει το Κέρδος.

Στις αντιδράσεις των κυβερνήσεων, αλλά και των εργοδοτών μετά το ”non” των Γάλλων αναφέρεται η Ελευθεροτυπία.

Όλα είναι ρευστά για την Ευρώπη, επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως το ”όχι” των Γάλλων ήταν αποτέλεσμα της ανεργίας και της δυσαρέσκειας.

Προϋπολογισμός: Αύξηση μόλις 2,6% έναντι ετησίου στόχου 11,4% παρουσιάζουν τα έσοδα του Δημοσίου στο τετράμηνο, επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η υστέρηση των εσόδων είναι πλέον αδύνατο να καλυφθεί και πιθανότατα θα διευρυνθεί.

Δημοσιονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τη δραματική υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το πρώτο τετράμηνο του έτους, επισημαίνει το Κέρδος.

Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της μείωσης του ελλείμματος, τονίζει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν μόλις και μετά βίας κατά 2,6% έναντι στόχου 11,4%.

Τράπεζες: Για μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΟΤΟΕ – τραπεζών κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία λόγω του Ασφαλιστικού, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως η ΟΤΟΕ διέκοψε κάθε διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες.

Σοφοκλέους: Ασφαλιστική εταιρία υπό κρατικό έλεγχο θα τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, επισημαίνει η Ημερησία.

Χωροταξικό Σχέδιο: Πνοή στις επενδύσεις που βρίσκονται επί έτη κολλημένες στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και στη ρευστότητα του θεσμικού πλαισίου, αλλά και σήμα στις ξένες αγορές προκειμένου να δουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό δίδει η κυβέρνηση αίροντας τη μακρά εκκρεμότητα του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, τονίζει η Καθημερινή.

Ορίζονται όροι ανάπτυξης και δημιουργείται κλίμα για προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον μέσω του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου που αποκτήσει η χώρα μας τον Μάιο του 2006, με την ολοκλήρωση της μελέτης που θα προκηρυχθεί τέλος Ιουνίου.

Ακίνητα: Οι μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα αποδεικνύονται ”σωσίβια” για τα ίδια κεφάλαια πολλών εισηγμένων εταιριών και ”μηχανισμοί στήριξης” μετοχών που θα δεχθούν κραδασμούς από επισφαλείς απαιτήσεις και την εφαρμογή του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 19 για το εφάπαξ των εργαζομένων, αναφέρει το Κέρδος.

Κλωστοϋφαντουργία: Εντείνεται η κόντρα Ευρώπης – Κίνας για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα επισημαίνει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία το Πεκίνο απειλεί με άρση των δασμών σε 81 προϊόντα.

Τειρεσίας: ”Πονοκέφαλο” δημιουργεί στις τράπεζες η δυνατότητα διαγραφής από τα αρχεία του ”Τειρεσία” κάθε ίχνους των δανειοληπτών που δεν επιθυμούν την ηλεκτρονική καταγραφή της πιστωτικής τους συμπεριφοράς, τονίζει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Ενώ συνεχίζεται ο πολιτικός και συνδικαλιστικός σάλος για τον ΟΤΕ, το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι το συνολικό κόστος για την εθελουσία ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με 20% του κόστους της εθελουσίας εξόδου ΟΤΕ και παραχώρηση στο ΤΑΠ-ΟΤΕ του 4% των μετοχών του Οργανισμού, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της Εμπορικής Τράπεζας θα κοστίσει 3 δισ. ευρώ που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, επισημαίνουν Τα Νέα.

Για νέο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ στην αγορά κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα επισημαίνει πως το κόστος της εθελουσίας για το Δημόσιο θα φτάσει στα 290 εκατ. ευρώ.

Aspis: Με 30 εκατ. ευρώ η Aspis απέκτησε τη Universal, αναφέρει η Ημερησία.

Αλουμύλ: Το ποσό των 11 εκατ. ευρώ επένδυσε στην Αλβανία η Αλουμύλ για νέα μονάδα, σημειώνει Το Βήμα, προσθέτοντας πως πρόκειται για την πέμπτη μονάδα της εταιρίας στα Βαλκάνια.

Κλωστήρια Ναούσης: Συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις στα Κλωστήρια Ναούσης είναι το αποτέλεσμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Απασχόλησης, σημειώνει η Καθημερινή.

Everest: Αύξηση 10% παρουσίασαν τα λειτουργικά κέρδη της Everest στο εννεάμηνο της εταιρικής χρήσης, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v