Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τούρμπο” η Αγροτική

Στο ανώτατο πλαφόν κινείται η μετοχή της Αγροτικής, ενώ κέρδη 10% καταγράφει ο τίτλος της ΑΓΡΑΣ. Με κέρδη για μία ακόμη συνεδρίαση οι ισχυρές κατασκευαστικές, υπεραντιδρούν οι ακτοπλοϊκές, συναλλαγές και κέρδη στις μεταλλουργικές. Φαίνεται πως ”δένει” η ανοδική τάση στην αγορά, ενώ επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις για Γ.Δ. και FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία εξέλιξη που εν πρώτοις φαίνεται αδιάφορη για τη Σοφοκλέους θα πρέπει να συνεκτιμηθεί δεόντως για τη συνέχεια.

Η επισημοποίηση ως υποψήφιας των συντηρητικών στις επικείμενες γερμανικές εκλογές της Αγγέλα Μέρκελ οδήγησε στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής για τον DAX στις 4.475 μονάδες.

Το ευρωπαϊκό σταυρόλεξο, μετά το ηχηρό γαλλικό ”Όχι”, δε φαίνεται να επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής τις φοβίες όσων κινδυνολογούσαν πριν από το γαλλικό δημοψήφισμα.

Η αντίδραση της Φρανκφούρτης διευκολύνει σε κάποιο βαθμό την επιχειρούμενη προσπάθεια εξισορρόπησης της τάσης και στη Σοφοκλέους.

Μέχρι στιγμής, η αντίδραση της αγοράς είναι κάτι περισσότερο από ψύχραιμη.

Με περιορισμένες βέβαια συναλλαγές, λόγω της κλειστής αγοράς σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, αλλά με εμφανή τη διάθεση να διαμορφωθεί η τάση στη μεν Alpha από τα 22,2 προς τα 22,66 ευρώ, στην Εθνική από τα 27,26 στα 27,74 ευρώ, στην Εμπορική από τα 24,18 προς τα 25,12 ευρώ (νέα υψηλή τιμή) και στην Πειραιώς πέριξ των 14,58 ευρώ.

Αναμφίβολα η μετοχή που κλέβει την παράσταση είναι αυτή της Αγροτικής Τραπέζης, με συναλλαγές περίπου 150.000 τεμαχίων, άνοδο 16,67% και τιμή στα 5,88 ευρώ.

Ανάλογη αντίδραση διαμορφώνεται και για τη θυγατρική της Ασφαλιστική.

Φαίνεται πως στην υπόθεση της Αγροτικής έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της αναδόχου UBS.

Από τη μεσαία χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν λόγω αυξημένων συναλλαγών η Αστήρ Παλλάς, Εθνική Ακινήτων, Ακτωρ J&P ΑΒΑΞ, Εθνική Ασφαλιστική, Attica Group, Blue Star Ferries, ΕΧΑΕ, αλλά και Μέτκα Μυτιληναίος, S&B Ορυκτά, Τέρνα, Χαλκόρ, Σιδενόρ.

Η μετοχή της Φοίνιξ ενισχύεται κατά 4,10% στα 2,03 ευρώ, της Νεοχημικής στα 3,86 ευρώ, της Μηχανικής στα 1,78 ευρώ, της Κυριακίδης στα 1,79 ευρώ, αλλά και των Βιοτέρ, Ασπίς, Αγροτικής Ασφαλιστικής (9,9%), Infoquest (14,3%) με περισσότερα των 270.000 τεμαχίων και αρκετών ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Η σχέση ανοδικών - πτωτικών στις 14:25 διαμορφωνόταν στο απόλυτο 115 προς 115, προσφέροντας ευκαιρίες κατοχύρωσης κερδών, κλεισίματος (χωρίς ζημίες), ανοιχτών θέσεων (αγορών αέρα των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων), επανατοποθετήσεων.

Για τη συνέχεια, πρωτεύει η ισορροπία της αγοράς, και όχι μόνο του Γ.Δ. σε αναλογία ανοδικών - πτωτικών και η εξασφάλιση των στηρίξεων για το μεν Δείκτη στις 2.940-2.945 μονάδες, για το δε FTSE-20 στις 1.645-1.648 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v