Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, με το βλέμμα σε Ευρώπη

Παρά την θετική ψυχολογία που επικρατεί στην εγχώρια αγορά οι χρηματιστηριακές εκτιμούν πως η Σοφοκλέους ενδέχεται να επηρεαστεί από τις ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια του ”όχι” των Γάλλων. Επιπλέον, μερίδα των αναλυτών προβλέπει πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Θετική η  ψυχολογία, με το βλέμμα σε Ευρώπη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνει για σήμερα η Marfin Analysis, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να παραµείνουν σε χαµηλά επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως στην εγχώρια αγορά υπάρχουν σημαντικά θέματα σε εξέλιξη όπως το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, το ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι πρόσφατες εξελίξεις στον ΟΤΕ, αλλά και οι προσδοκίες για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι - κατά πως φαίνεται - πλησιάζουμε προς επίλυση του Ασφαλιστικού, υποστηρίζουν την θετική ψυχολογία της αγοράς.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιριών είναι, μέχρι στιγμής, ”ικανοποιητικά”.

Επίσης, η Εγνατία Finance τονίζει πως παρά την θετική ψυχολογία που επικρατεί σε εγχώριο επίπεδο, η διάθεση που ενδέχεται να δημιουργηθεί στην Ευρώπη σε συνέχεια του ”όχι” που ψήφισαν οι Γάλλοι στη δημοσκόπηση για το ευρωσύνταγμα ενδέχεται να επηρεάσουν και τη Σοφοκλέους.

Η Proton Securities σημειώνει πως η Σοφοκλέους θα παραμείνει επικεντρωμένη στις εξελίξεις που αφορούν αφενός στο Ασφαλιστικό των τραπεζών και αφετέρου στις εργασιακές σχέσεις των υπολοίπων ΔΕΚΟ, ύστερα από τις εξελίξεις στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η Omega Bank αναφέρει πως - όπως προκύπτει από την τεχνική της ανάλυση - στις ερχόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται η τιµή του ∆είκτη να επιχειρήσει τη διάσπαση των 3.000 µονάδων, επίπεδο που ορίζει την πρώτη περιοχή αντίστασης.

Εποµένως - εξηγεί η Omega Bank - θα πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς η διάσπασή της θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την ανοδική πορεία των τιµών, ενισχύοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών έως την αντίσταση των 3.080 µονάδων.

Παράλληλα, η Omega Bank επισημαίνει πως το επίπεδο των 2.910 µονάδων ορίζει τη δεύτερη ισχυρή περιοχή στήριξης που θα αποτελέσει και στόχο µόνο σ΄ ενδεχόµενη διάσπαση των 2.950 µονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει πως προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε ”εύρος διακύμανσης” και μάλιστα στο άνω άκρο του εύρους, αντιμετωπίζοντας αυξημένους όγκους, προκαλώντας δηλαδή μεγάλη προσφορά η οποία ενισχύεται καθημερινά και από δανεισμένα χαρτιά.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο είχε αρκετό καιρό να κάνει την εμφάνιση του – επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ – η οποία και δεν κρύβει την ανησυχία της για την αυξημένη συχνότητα του φαινομένου σε σημαντικό αριθμό μετοχών.

Συμπερασματικά, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί ότι οι πιθανότητες κορύφωσης στις 2.998 μονάδες της Παρασκευής είναι αυξημένες, καθώς η αγορά έπαιξε τα χαρτιά των ”φρέσκων νέων”, αποτιμώντας σημαντικές πληροφορίες οι οποίες δεν φαίνεται όμως να έχουν την ανάλογη συνέχεια, αν κρίνει κανείς από την χρονική απόσταση των επόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και των συναντήσεων για το ασφαλιστικό.

Τι έγινε την Παρασκευή 27 Μαΐου: Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής η Σοφοκλέους υποχώρησε, ανατρέποντας την άνοδο που σηµείωνε στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η διόρθωση οφείλεται στην εντυπωσιακή άνοδο που σηµειώθηκε στη συνεδρίαση της Πέµπτης, εξηγεί η χρηματιστηριακή, ενώ συμπληρώνει πως η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις µετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ∆ΕΗ.

Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,73% χαµηλότερα, µην καταφέρνοντας να ξεπεράσει το όριο των 3.000 µονάδων επισημαίνει η Marfin Analysis η οποία συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 184 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v