Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάτε ομπρέλα!

Οι Γάλλοι είπαν ”όχι” στο Eυρωσύνταγμα, δικαιώνοντας απόλυτα τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της ετυμηγορίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να περάσει χρόνος ώσπου να ”καθίσει η σκόνη” και να δούμε ποιο είναι το νέο τοπίο που θα έχει διαμορφωθεί.

Κρατάτε ομπρέλα!
Οι Γάλλοι είπαν ”όχι” στο Eυρωσύνταγμα, δικαιώνοντας απόλυτα τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της ετυμηγορίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να περάσει χρόνος ώσπου να ”καθίσει η σκόνη” και να δούμε ποιο είναι το νέο τοπίο που θα έχει διαμορφωθεί.

Αν για πολλούς φαντάζει υπερβολικό να καθορίζει η Γαλλία την εξέλιξη των υπόλοιπων Eυρωπαίων, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ευρώπη δε νοείται δίχως τη συμμετοχή της Γαλλίας και κάποιων άλλων ισχυρών κρατών.

Και όσοι πιστεύουν ότι οι Γάλλοι θα καλούνται ξανά και ξανά στις κάλπες μέχρι να πουν το πολυπόθητο ”ναι”, προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι οι λαοί έχουν και έναν εγωισμό.

Η επόμενη ημέρα δε θα είναι ίδια με τις προηγούμενες. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιες θα είναι οι επιπτώσεις, επειδή ακριβώς δε γνωρίζουμε το μέγεθος αυτής της κρίσης.

Αυτό που γνωρίζουμε (το έχουμε μάθει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια) είναι ότι στην καταιγίδα ο άνθρωπος οφείλει να φέρει ομπρέλα.

Και το καλύτερο όλων είναι να μείνει στο σπίτι του και να αφήσει τα σπουδαία για τις επόμενες ώρες, όταν θα έχει τελειώσει η καταιγίδα. Πολλές φορές οι μετεωρολόγοι σφάλλουν στις προβλέψεις τους. Δε συμβαίνει συχνά, αλλά είναι κι αυτό μέσα στις πιθανότητες.

Και αυτή τη φορά ευχόμαστε, ειλικρινά, να έχουν κάνει λάθος όλοι εκείνοι που έχουν προβλέψει την επικράτηση ”ακραίων καιρικών φαινομένων”. Και αυτό διότι στις κρίσεις αυτού του τύπου την ”πληρώνουν” οι πιο αδύναμοι. Δηλαδή εμείς...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v