Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ”όχι” των Γάλλων στο χθεσινό δημοψήφισμα και οι επιπτώσεις που θα έχει στο μέλλον της Ευρώπης, η συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζιτών, το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, αλλά και ο δημόσιος δανεισμός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ”όχι” των Γάλλων στο χθεσινό δημοψήφισμα και οι επιπτώσεις που θα έχει στο μέλλον της Ευρώπης, η συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζιτών, το νομοσχέδιο για τα ακίνητα αλλά και ο δημόσιος δανεισμός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Δημοψήφισμα: Συνταρακτικές επιπτώσεις για το μέλλον της Ευρώπης θα έχει το βροντερό ”όχι” που είπαν οι Γάλλοι στο χθεσινό δημοψήφισμα, τονίζουν Τα Νέα.

Πιστοί στο πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης, οι Γάλλοι με συμμετοχή πάνω από 75% απέρριψαν τα εκβιαστικά διλήμματα του Σιράκ και είπαν βροντερό ”όχι” στα νεοφιλελεύθερα σχέδια του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Με ποσοστό μεγαλύτερο του 55%, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι Γάλλοι είπαν χθες ”όχι” στο Ευρωσύνταγμα, εισάγοντας την Ευρώπη στην κρισιμότερη περίοδο της Ιστορίας της, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Δραστικά μέτρα δρομολογεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην έναρξη και λειτουργία νέων εμπορικών επιχειρήσεων μεταξύ άλλων, αναφέρει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου.

Παπανδρέου: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε με υψηλούς τόνους την ικανότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, αναφέρει η Ημερησία.

Μπακογιάννη: Να μην μεταφερθεί το κόστος των προβλημάτων των ”ρετιρέ” στους εισοδηματικά ασθενέστερους ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στα Νέα, παίρνοντας σαφείς αποφάσεις από τη συμφωνία για τον ΟΤΕ, για την οποία η κυβέρνηση πανηγύρισε, μιλώντας για μεγάλη νίκη, ενώ παράλληλα η δήμαρχος Αθηναίων χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως μια αρχή στην πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει, όμως, ότι το ”κόστος πρέπει να επιβαρύνει τους εμπλεκομένους και να μην μεταφερθεί στο κοινωνικό σύνολο”.

Δημόσιος δανεισμός: Στα 28 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε ο δημόσιος δανεισμός στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία κάνει λόγο για αδυναμία συγκράτησης του δανεισμού στο ύψος που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ασφαλιστικό: Και να θέλει κανείς να την παραβλέψει, η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών ”καίει” τόσο πολύ τη χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα να παραμένει αναγκαστικά πρωτοσέλιδο για τον οικονομικό Τύπο και όχι μόνο, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ξεκινά σήμερα η ύστατη προσπάθεια για το Ασφαλιστικό των τραπεζών επισημαίνει η Ημερησία, που αναφέρεται στη νέα συνάντηση ΟΤΟΕ – τραπεζιτών.

Γ΄ ΚΠΣ: Σε τέσσερις ισόποσες ετήσιες δόσεις μέχρι και το 2008 θα γίνει η επιστροφή του προστίμου για το Γ΄ΚΠΣ, ύψους 500-720 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Τέλος Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ακίνητα στη Βουλή, δηλώνει στην Ημερησία ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σούπερ Μάρκετ: Στον εισαγγελέα παρέπεμψε το Υπουργείο Ανάπτυξης τα σούπερ μάρκετ Carrefour, Ατλάντικ και Βερόπουλο, έπειτα από καταγγελίες για διαφορετικές τιμές στα ράφια και τα ταμεία, επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος.

Κινεζικά είδη: Το πρώτο φρένο στις εισαγωγές κινεζικών υφασμάτων έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Τα Νέα.

Εμπορική: Εναλλακτική λύση για την Emporiki προτείνει η Citigroup αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παραθέτει την πρόταση του ξένου οίκου για το Ασφαλιστικό.

ΚΑΕ: Οι νέες συνεργασίες των ΚΑΕ αυξάνουν τον τζίρο τους κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ σημειώνει η Ημερησία, που παράλληλα συμπληρώνει πως τα Καταστήματα θα διανείμουν μέρισμα 0,70 ευρώ για το 2004.

Αγροτική: Το Δημόσιο θα πουλήσει το 10% των μετοχών της Αγροτικής, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλείται δήλωση του διοικητή της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v