Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, το δημοψήφισμα στην Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα, το ”αδιέξοδο” στην Εμπορική Τράπεζα, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, το δημοψήφισμα στην Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα, το ”αδιέξοδο” στην Εμπορική Τράπεζα ύστερα από την άκαρπη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Γ. Προβόπουλου και των εργαζομένων, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Δημοψήφισμα: Το 63% των Ολλανδών απέρριψε το Ευρωσύνταγμα επισημαίνει η Ημερησία που συμπληρώνει πως τώρα τα βλέμματα στρέφονται στον Τόνι Μπλερ που αναμένεται να ανακοινώσει την έπ’ αόριστον αναβολή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Δεύτερο πλήγμα μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα δέχθηκε το Ευρωσύνταγμα, αυτή τη ορά από τους Ολλανδούς επισημαίνουν Τα Νεά.

Αποκρατικοποιήσεις: Η προώθηση νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων αποκτά προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα καθώς η ανάγκη να εξασφαλιστούν τα ανάλογα έσοδα είναι επιτακτική για τον κρατικό προϋπολογισμό αναφέρει η Καθημερινή.

Τις μηχανές των αποκρατικοποιήσεων βάσει στο φουλ η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει νέο δυναμισμό στην ελληνική οικονομία, μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων, σημειώνει το Κέρδος.

Τα ”βαριά χαρτιά” του ΟΤΕ, της Εμπορικής και του ΟΠΑΠ επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει έργο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και να εισπράξει παράλληλα πολύτιμους για τη μείωση του δημοσίου χρέους, πόρους, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Το 2006 θα εισέλθουν στο Χ.Α. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το ”Ελ. Βενιζέλος” συμπληρώνει η Ναυτεμπορική.

Βασικός Μέτοχος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον Βασικό Μέτοχο αν άμεσα δεν αλλάξει όλη η σχετική νομοθεσία, επισημαίνει Το Βήμα.

Συντάξεις: Σήμα κινδύνου για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα εκπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έκθεσή της για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών στην ΕΕ, σημειώνει η Καθημερινή.

Καμπανάκι κρούει στην Ελλάδα η Κομισιόν, η οποία όπως αναφέρει στην έκτη ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών στην ΕΕ, το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας κινδυνεύει μακροπρόθεσμα, αναφέρει το Κέρδος.

Ευρώ: Απώλειες υψηλότερες του 10% κατέγραψε το ευρώ μέσα σε 3 ημέρες, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Προγράμματα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζουν οι Τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική σύμφωνα με την Ημερησία.

Τουρισμός: Μικρό μέρος του διαρκώς αυξανόμενου ρωσικού τουρισμού αποσπά η Ελλάδα, αναφέρει Το Βήμα επισημαίνοντας ότι ενώ κάθε χρόνο 11,7 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέπτονται το εξωτερικό στην Ελλάδα έρχονται μόλις 135.000 ετησίως.

ΟΠΑΠ: Σε πλήρη υπαναχώρηση υποχρεώθηκε χθες η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της πρόθεσής της να εισάγει αγώνες των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” ενόσω η διοργάνωση του παιχνιδιού παραμένει στην εταιρία Intralot του κ. Κόκκαλη, επισημαίνει η Καθημερινή.

Alpha Bank: Τουρκία και Ουκρανία αποτελούν στόχους για την Alpha Bank σύμφωνα με την Ημερησία που σημειώνει πως πέντε τράπεζες στην Τουρκία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Alpha Bank.

Εμπορική: Άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Εμπορικής με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που πιθανότατα ήταν και η τελευταία στις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο για λύση στο Ασφαλιστικό, αναφέρει η Καθημερινή.

ΕΛΠΕ: Για πορεία σύγκρουσης λόγω του εργασιακού κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν με απεργία σε επικείμενες αλλαγές.

Τρίτο χτύπημα μετά το Εργασιακό (ΟΤΕ) και Ασφαλιστικό (τράπεζες) επιχειρεί η κυβέρνηση με μείωση των μισθών στα υπό κρατικό έλεγχο ΕΛΠΕ σημειώνει η Ελευθεροτυπία που συμπληρώνει πως οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 10ήμερη απεργία.

ΑΕΓΕΚ: Στην πώληση του 21,28% της Εκτέρ στους αρχικούς της ιδιοκτήτες προχωρεί η ΑΕΓΕΚ έναντι 5,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να εξοφλήσει μέρος των υποχρεώσεών της προς τις τράπεζες, σημειώνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v