Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ... εναντίον όλων

Αποσαφηνίζονται οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη διάθεση μειοψηφικού πακέτου του ΟΠΑΠ και της ένταξης ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα”. Πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, λόγω του λογαριασμού για το ακριβές συνολικό κόστος της εθελουσίας. Ισχυρές πιέσεις στην Intralot.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένας ΟΠΑΠ σχεδόν μόνος εναντίον των υπόλοιπων.

Η μετοχή του Οργανισμού με κέρδη 3,15% αντισταθμίζει τις σημαντικές απώλειες του ΟΤΕ (1,9%).

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως η πίεση που ασκείται στη μετοχή του ΟΤΕ οφείλεται σε σημερινό διευκρινιστικό σημείωμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με βάση το οποίο ξεκαθαρίζεται πως το 80% του κόστους εθελουσίας εξόδου θα βαρύνει τον ΟΤΕ.

Αυτή η συγκεκριμένη αποσαφήνιση προθέσεων και κόστους φαίνεται να διαμορφώνει, εκτιμάται πρόσκαιρα, τάση πωλήσεων στη μετοχή μέχρι και 2% χαμηλότερα προς τα 14,48 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως την προηγούμενη εβδομάδα στο ”παιχνίδι προεξόφλησης” είχαν συναλλαχθεί περίπου 5,5 εκατ. τεμάχια του ΟΤΕ σε μόλις δύο συνεδριάσεις.

Μέρος αυτού του παιχνιδιού και μέρος αυτού του κόστους θα πρέπει λογικά να εμφανίζεται στο ταμπλό καταρχήν στο περιθώριο του Τ+3.

Με τη μετοχή του ΟΤΕ μέχρι και 1,9% χαμηλότερα και τους τραπεζικούς τίτλους να χάνουν μέχρι και 1,1% η τάση για τον FTSE-20 διαμορφώνεται πτωτική (0,52%), προς τις 1.655 μονάδες.

Η παράμετρος του ΟΤΕ θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις, όπως και αυτή του ΟΠΑΠ, να παραμείνει κλειδί της τάσης.

Εάν διαπιστωθεί περιθώριο, υποχώρησης, της μετοχής, λόγω της γενικότερης ρευστότητας που επικρατεί, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ανοιχτών θέσεων και των δανεισμένων προς πώληση μετοχών, μεταφέροντας ίσως πίεση στον ΟΤΕ.

Εκτιμάται, όμως, πως η ενδεχόμενη αυτή προσαρμογή έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός αποσαφηνίζει τις λεπτομέρειες διάθεσης του επόμενου μειοψηφικού πακέτου του ΟΠΑΠ, όπως και της προοπτικής ένταξης ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 22,30-22,32 ευρώ, της Intralot μέχρι και 8,53% χαμηλότερα, της δε Intracom με απώλειες 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v