Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα λόγω τραπεζών

Σταθεροποιείται η αγορά, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να παρουσιάζεται μοιρασμένη. Εθνική και Alpha σημειώνουν την καλύτερη απόδοση από τον FTSE-20, ενώ ακολουθούν Εμπορική, 3Ε, Cosmote και Γερμανός. Για μία ακόμη συνεδρίαση αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στις μετοχές των Άκτωρ, Άβαξ, Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ και τελευταία στην S&B.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε κατάσταση αναμονής τελεί η αγορά, με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές και την εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών.

Διαπιστώνεται πως στον FTSE-20 η εμπορευσιμότητα πέντε μετοχών ξεπερνά τα 300.000 τεμάχια, με τις ΔΕΗ, Cosmote και ΟΠΑΠ να συγκεντρώνουν τη ”μερίδα του λέοντος”.

Ο FTSE-20 κινείται θετικά (0,53%) κυρίως χάρη στο 1,61% της Εθνικής και το 1,25% της Alpha, ενώ η υπεραπόδοση σημειώνεται επίσης για τις μετοχές των Coca Cola, Cosmote, Βιοχάλκο, Γερμανού και Εμπορικής.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, εάν εξαιρεθούν οι δεικτοβαρείς ΕΧΑΕ και η Intralot, ο δείκτης διαμορφώνεται οριακά στις 2.515 μονάδες.

Από αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν λόγω συναλλαγών και απόδοσης για μία ακόμη συνεδρίαση η Άκτωρ η J&P Άβαξ, η MΕΤΚΑ – Μυτιληναίος, αλλά και οι Χαλκόρ – Σιδενόρ, ΔΟΛ, S&B, Chipita και αρκετές ακόμη.

Η εικόνα στην αγορά αποτιμάται μάλλον θετική για το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1 (από το αρχικό 2,5 προς 1).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v