Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, οι πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, οι πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Δήμας: ”Την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των εργαζομένων και του ΟΤΕ θα κρίνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και οι μέτοχοι”, αναφέρει σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο Έλληνας επίτροπος, Στ. Δήμας.

Ορφανός: ”Το γκολ σπάνια μπαίνει από το πρώτο λεπτό”, λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, απαντώντας στις κατηγορίες για κυβερνητική αδράνεια και προσθέτει ότι τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου θα αρχίσουν να γίνονται ορατά στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η κυβερνητική πρόθεση είναι να αναλάβει ο ΟΠΑΠ το ”Πάμε Στοίχημα”.

Μεταρρυθμίσεις: Ανατροπές στους όρους εργασίας και στο ασφαλιστικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας για όλους, αναφέρουν Τα Νέα.

ΔΕΚΟ: Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, που θα αποσαφηνίζει το πλαίσιο χρηματοδότησης, αλλά και την τύχη του Επικουρικού της Εμπορικής Τράπεζας, σημειώνει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως σειρά για αναδιάρθρωση θα λάβουν οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ, όπως ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ.

Ιδιωτικοποιήσεις: Οι ”στρατηγικοί εταίροι” στις ΔΕΚΟ είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και η συμφωνία στον ΟΤΕ προλειαίνουν το έδαφος.

Ταμεία: Ταμειακό άνοιγμα διαπιστώνεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ασφαλιστικό: Οι προετοιμασίες για τη ”μάχη” συμφερόντων μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank για το Ασφαλιστικό τελικώς δεν οδήγησαν σε σύγκρουση, αφού η ρύθμιση που δρομολογεί η κυβέρνηση, και η οποία ικανοποιεί πάγια αιτήματα των τραπεζών, ”αιφνιδίασε” ακόμη και τους τραπεζίτες, πολλώ δε μάλλον τη διοίκηση της Eurobank, η οποία έδωσε τη συγκατάβασή της στη δημιουργία νέου επικουρικού ταμείου.

Στην εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος θα οδηγήσει η διευθέτηση του Ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων, σύμφωνα με την πλειονότητα των τραπεζών, που ”βλέπουν” ευκαιρία για επέκταση και εξαγορές, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Για συνταξιοδοτικές ανατροπές σε Αγροτική και Εμπορική με 7+1 παραλογισμούς κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως πρώτη φορά φορολογούμενοι θα χρηματοδοτούν μετόχους τραπεζών.

ΚΠΣ: Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθεί η κυβέρνηση στο δεύτερο τρίμηνο του 2005, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στην υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως η εξέλιξη στην απορρόφηση των κονδυλίων (μόλις 34% έως τον Απρίλιο) δημιουργεί ανησυχίες για νέες απώλειες.

Ακίνητα: Για νέο φορολογικό πλήγμα στην αγορά ακινήτων κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι συντελεστές προσδιορισμού του ελάχιστου κόστους κατασκευής των οικοδομών, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η εφορία θα απαιτεί τιμολόγια υψηλότερης αξίας.

Εισηγμένες: Ικανοποιητική κερδοφορία παρουσιάζουν οι δεικτοβαρείς τίτλοι στο πρώτο τρίμηνο του 2005, αναφέρει η Ημερησία, η οποία σημειώνει πως 54 εισηγμένες παρουσίασαν αύξηση 27% στα κέρδη.

Ελληνικά Ομόλογα: Η αυριανή δημοπρασία 10ετών ομολόγων του Δημοσίου αξίας 1,5 δισ. ευρώ είναι το τεστ για τη στάση των επενδυτών, επισημαίνει η Ημερησία.

Revoil: Ανάπτυξη και μέσω εξαγοράς ”βλέπει” η Revoil, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα επισημαίνει πως αποδίδει καρπούς η ταχύτατη επέκταση του δικτύου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v