Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες - Mid 40 δίνουν τον τόνο

Προς τις 3.050 μονάδες αντιδρά ο Γενικός Δείκτης, ενώ λόγω Αγροτικής υπερ-αποδίδει προς τις 2.590 μονάδες ο Mid 40. Σημαντικά κέρδη για Alpha, Εθνική, υψηλή τιμή για την Εμπορική και μάλλον άμεσα για τον ΟΤΕ. Ενδιαφέρον και σε μετοχές του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε νέα υψηλή τιμή η Εμπορική, προς νέα υψηλή τιμή ο ΟΤΕ, στο +2,6% η Εθνική, στο +1,3% η Πειραιώς, προς τις 2.590 μονάδες ο Mid 40, δίνουν ”γεύση” των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί στην αγορά.

Στο σχόλιο της 2ας Ιουνίου (των 10.24 π.μ.) με τίτλο ”Περιθώριο για τα ”μεσαία” καταγράφονταν οι δυνατότητες αντίδρασης του Mid 40 κατ’ αρχήν προς 2.560 - 2.565 μονάδες.

Βέβαια, η υπερ-αντίδραση του ”σαραντάρη” οφείλεται κατά μείζονα λόγο στη μεταβολή της Αγροτικής (κύριος σύμβουλος της αύξησης κεφαλαίου η UBS).

Πλην όμως, από το μεσαίο χώρο πέραν της Αγροτικής ξεχωρίζουν με βάση τις αρχικές συναλλαγές οι μετοχές των ¶κτωρ, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, ΕΥΔΑΠ, Μαΐλλης (με προσυμφωνημένες πράξεις), ΟΛΠ, Marfin Group (με δύο πακέτα), επίσης των Frigoglass, ΑΕΓΕΚ, Γραμμές Στρίντζη, Intracom Κατασκευές, Νεοχημική, Τεγόπουλος, Μπενρουμπή και ορισμένων ακόμη.

Από τον FTSE-20, πέραν των Εμπορικής, ΟΤΕ, ξεχωρίζουν εμφανώς οι Alpha Bank, με εντολές προς τα 24 ευρώ, Εθνική προς τα 29 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονται υψηλότερα σε Τιτάν, ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, Γερμανό.

Η προσέγγιση των 3.050 μονάδων από τη μία πλευρά αναδεικνύει το κλίμα που διαμορφώνεται σταδιακά, από την άλλη όμως ενισχύει το ενδεχόμενο κατοχύρωσης κερδών, τουλάχιστον σε όσες μετοχές η απόδοση των τελευταίων ημερών εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Βέβαια, σε φάσεις που οι προσδοκίες υπερκαλύπτουν την όποια προσφορά για κατοχύρωση κερδών, μέρος της ρευστότητας επανεπενδύεται στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v