Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Κινήσεις αποκόμισης κερδών

Το ενδεχόμενο ήπιων κινήσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, σε συνέχεια της πρόσφατης ανόδου, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές.

ΑΧΕ: Κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία των επενδυτών παραµένει θετική, είναι πιθανό να σηµειωθούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, μετά τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις, σημειώνει η Marfin Analysis.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance η οποία εστιάζει στο ενδεχόμενο ήπιων κινήσεων αποκόμισης κερδών, εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα ”λογικό” σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ύστερα από την πρόσφατη ”ισχυρή” άνοδο.

Η ψυχολογία, όμως, παραμένει θετική συμπληρώνει η Εγνατία Finance επισημαίνοντας πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι ενδέχεται να καταγραφούν πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Κινήσεις αποκόμισης κερδών προβλέπει για σήμερα και η Σίγμα Securities.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει για μια ακόμη συνεδρίαση επικεντρωμένο στις τράπεζες, περιορίζοντας κατά συνέπεια το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης.

Τι έγινε χθες: Σημαντική άνοδο της τάξης του 1% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους με έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις µετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και των τραπεζικών µετοχών, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών έχει βελτιωθεί αρκετά κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδοµάδων, και αρκετές µετοχές υψηλής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν κάνει νέο υψηλό για το διάστηµα των τελευταίων 52 εβδοµάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v