Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα δημόσια έσοδα τον Μάιο, η 48ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, η θετική αντίδραση των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές, οι εκτιμήσεις για μειωμένη κερδοφορία της ΔΕΗ στο τρίμηνο είναι μερικά από τα θέματα που επισημαίνει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Τα δημόσια έσοδα τον Μάιο, η 48ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, η θετική αντίδραση των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές, οι εκτιμήσεις για μειωμένη κερδοφορία της ΔΕΗ στο τρίμηνο είναι μερικά από τα θέματα που επισημαίνει ο Τύπος της Τρίτης.

Ευρωσύνταγμα: ”Πάγωσε” το δημοψήφισμα για την Ευρώπη η Βρετανία, επισημαίνει Το Βήμα.

Προϋπολογισμός: Εμφύλιο υπουργών προκαλούν τα άδεια ταμεία, σύμφωνα με το Βήμα, που επισημαίνει πως χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζας, είπε ότι υπερεκτιμήθηκαν τα έσοδα κατά 1,2 δισ. ευρώ και ότι οι προβλέψεις είναι ”έωλες” με ευθύνη του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Π. Δούκα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας, κατά την κατάρτιση του φετινού προϋπολογισμού παρουσίασε ”φουσκωμένες” κατά 1,3 δισ. ευρώ τις εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων για τα έσοδα του 2004, αν και γνώριζε ότι το ποσό αυτό δεν θα εισπραχθεί ποτέ, σημειώνει η Ημερησία.

Με ρυθμό μόλις 6,7% αυξήθηκαν τα έσοδα τον Μάιο, έναντι ετήσιου στόχου 10,2%, επισημαίνει η Καθημερινή.

Πλήγμα στην απογραφή από την έμμεση ομολογία του υφυπουργού Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζα, ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στη δημιουργική λογιστική, για την οποία κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Η διαφαινόμενη διευθέτηση του Ασφαλιστικού θέματος στις τράπεζες προκαλεί την ιδιαίτερη θετική αντίδραση των επενδυτών, προσφέροντας ενίσχυση συνολικά και στη χρηματιστηριακή αγορά, αναφέρει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό: Η πρώτη σύγκρουση των συνδικάτων με την κυβέρνηση εκδηλώνεται σήμερα και αύριο με τη 48ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, αναφέρει Το Βήμα.

Τράπεζες: Στις αυξήσεις κεφαλαίου θα καταφύγουν οι εμπορικές τράπεζες, με προεξάρχουσες τις Εμπορική και την Alpha, ώστε να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ποσοστό συμμετοχής τους στη χρηματοδότηση του νέου επικουρικού ταμείου, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σε υπεραξίες 2 δισ. ευρώ προσβλέπουν οι τράπεζες με τη λύση του Ασφαλιστικού, σύμφωνα με Τα Νέα.

ΚΠΣ: Η Ελλάδα χάνει οριστικά 518 εκατ. ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικυρώνει την ποινή.

Ευρώ: Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προσέφεραν χθες την υποστήριξή τους στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κατά τη συνάντηση του Eurogroup, εν αναμονή της οποίας το ευρώ ενισχύθηκε στις αγορές συναλλάγματος, επισημαίνει Το Βήμα.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επανέλαβαν χθες την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο ενιαίο νόμισμα και τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, εκφράζοντας όμως επιθυμία για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ξενοδοχεία: Αλλάζουν και γίνονται αυστηρότερα τα κριτήρια δανειοδότησης των ξενοδοχείων, με επιπτώσεις στο ύψος των επιτοκίων, με βάση την Κοινοτική Οδηγία για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, αναφέρει το Κέρδος.

Τουρισμός: Μία ακόμη ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα του Τουρισμού αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ. Αβραμόπουλο, σύμφωνα με την Εξπρές.

ΔΕΗ: Μειωμένα θα είναι και κατά 12% τα κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο σημειώνει Το Βήμα.

Με τον κίνδυνο ενός μπλακάουτ θα ζήσουμε και αυτό το καλοκαίρι, επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ μπορεί να μην αντέξει τρεις συνεχόμενες ημέρες καύσωνα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ξορκίζει τον καύσωνα για το φόβομπλακ άουτ και οι εργαζόμενοι τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Δεν τίθεται θέμα εθελούσιας εξόδου κατά τα πρότυπα του ΟΤΕ, διαβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, μιλώντας από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνει το Κέρδος.

Credit Agricole: Ειδική σύμβαση με την Credit Agricole σχεδιάζει το Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v