Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Έκθετος” ο... Αδάμ!

Δηλαδή, όταν ο κ. Ρεγκούζας ζητά από τους εφοριακούς να κάνουν επιδρομές στα σπίτια των φορολογουμένων σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, σημαίνει ότι θα μπορούν οι κύριοι αυτοί να εισβάλλουν στα σπίτια μας στα άγρια μεσάνυκτα; Είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Αυτή είναι η νέα αντίληψη για τις σχέσεις πολίτη και κράτους;

”Έκθετος” ο... Αδάμ!
Δηλαδή, όταν ο κ. Ρεγκούζας ζητά από τους εφοριακούς να κάνουν επιδρομές στα σπίτια των φορολογουμένων σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, σημαίνει ότι θα μπορούν οι κύριοι αυτοί να εισβάλλουν στα σπίτια μας στα άγρια μεσάνυκτα; Είναι σοβαροί οι άνθρωποι;

Αυτή είναι η νέα αντίληψη για τις σχέσεις πολίτη και κράτους;

Τώρα τα συνεργεία της εφορίας θα είναι εξοπλισμένα με περισσότερο ”θράσος”, αφού έχουν και την ”υπουργική κάλυψη”. Άλλα πράγματα περιμέναμε από τον κ. Ρεγκούζα, πριν αμολήσει στον δρόμο τους ”ράμπο”.

Να προχωρήσει στην κάθαρση στον χώρο του. Διότι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι εφορίες είναι κάστρα διαφθοράς. Και η εντατικοποίηση των ελέγχων δημιουργεί πεδίο συναλλαγής. Είχε όλο τον χρόνο ο κ. Ρεγκούζας για να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις, πριν μας παραδώσει εκ νέου στο (υποκειμενικό) έλεος των μικρών ”ιεροεξεταστών”.

Τόσους μήνες είναι στην κυβέρνηση ο κ. Ρεγκούζας και δεν μας έχει πει ακόμη πως θα καταπολεμήσει τη μάστιγα. Αντί αυτού, μόλις διαπίστωσε πρόβλημα στα δημόσια έσοδα αποφάσισε να ακολουθήσει την πρακτική των προκατόχων του: Έβγαλε τους ”ράμπο” στο δρόμο!

Σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, κύριε Ρεγκούζα; Ο υπογράφων το έχει υποστεί στην προεκλογική περίοδο. Ίσως επειδή έγραφε και τότε για τη διαφθορά σε εφορίες και πολεοδομίες.

Σαββάτο βράδυ, κύριε Ρεγκούζα, όρμησαν οι ”ράμπο” για να συλλάβουν τον ”εγκληματία” μέσα στο σπίτι του! Αυτά θα επαναλάβετε; Αν αναρωτιέστε για ποιον ακριβώς λόγο έχασε τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση, μην αναζητείτε την απάντηση στην επάρκεια των θέσεων της δικής σας παράταξης.

Αρκεστείτε σε μία πιο συντηρητική θεώρηση: Ο κόσμος βαρέθηκε κάτι τέτοιες αποφάσεις σαν και τις δικές σας. Και όχι απλώς βαρέθηκε, αλλά σιχάθηκε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]




Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v