Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον για την Alpha

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος διατηρείται η Alpha Bank, όπου παρατηρείται αυξημένη εμπορευσιμότητα της μετοχής, αλλά και κατακόρυφη ενίσχυση των ανοιχτών θέσεων. Δεδομένης της υποχώρησης των συναλλαγών, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ”κλεισίματος” του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 3.050 – 3.055 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από την Εμπορική περιμένει η αγορά τις εξελίξεις μετά την επίλυση του Ασφαλιστικού. Η Alpha Bank, όμως, ”κλέβει” το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Πράγματι, οι συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank είναι σταθερά υψηλές τις τελευταίες εβδομάδες, με διακριτική, πλην όμως εμφανή, την παρουσία κωδικών που καταλήγουν εκτός... Αθηνών.

Την τελευταία μία ώρα ο τζίρος στη μετοχή της Alpha Bank εμφανίζεται και πάλι ενισχυμένος, ξεπερνώντας τα 800.000 τεμάχια, και μάλιστα σε τιμές υψηλότερες μέχρι και 1,5%, μέχρι τα 24,44 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στην τελευταία της ανάλυση η Citigroup έδινε σύσταση ”υπεραπόδοσης” για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής, με στόχο τα 26 και 32 ευρώ αντίστοιχα.

Κορυφαία επιλογή, λόγω της ελκυστικής αποτίμησης, θεωρεί όμως και η Deutsche Bank την Alpha Bank, που αναφέρεται και στην προοπτικές ανάπτυξής της, στις δραστηριότητες λιανικής σε Ελλάδα και ΝΑ. Ευρώπη.

Οι Γερμανοί δίνουν σύσταση ”αγορά” για την Alpha Bank, ενώ αποδεικνύονται... γαλαντόμοι ως προς την τιμή-στόχο, που θέτουν στα 31,0 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί πως με βάση το πλήθος ανοιχτών θέσεων (όσων δανείζονται από την ΕΤΕΣΕΠ), το υπόλοιπο της Alpha Bank ξεπερνά κάθε προηγούμενο των τελευταίων δυο ετών, υπερβαίνει δε σε απόλυτο αριθμό με 1,6 εκατ. τεμάχια τα 1,3 εκατ. τεμάχια της Εθνικής και τα 1,125 εκατ. τεμάχια του ΟΤΕ.

Από αυτούς και διάφορους άλλους λόγους και παραμέτρους, είναι προφανές πως το ”στοίχημα” που παίζεται στην Alpha Bank δεν θα πρέπει να περιορίζεται αυστηρά και μόνο στην επίλυση του Ασφαλιστικού.

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών παραμένει στο περίπου 1 προς 1,5, με αυξημένες συναλλαγές για μετοχές του μεσαίου χώρου σε Notos, ΔΟΛ, Attica Group, ΕΥΔΑΠ, Intralot, ΤΕΡΝΑ, Τεχνική Ολυμπιακή, Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ και ΑΕΓΕΚ, Αστήρ, Lannet, Sanyo και ορισμένων ακόμη.

Για τη συνέχεια, δεδομένης της συγκριτικά χαμηλότερης εμπορευσιμότητας, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ”κλεισίματος” του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 3.050 – 3.055 μονάδων, ή των 1.718 – 1.721 μονάδων για τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v