Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες, οι απώλειες πόρων από το Γ΄ΚΠΣ, το δεκαετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, οι ποινικές διώξεις κατά επτά σούπερ μάρκετ, η εξαγορά δραστηριότητας στις ΗΠΑ από την Τεχνική Ολυμπιακή απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες, οι απώλειες πόρων από το Γ΄ΚΠΣ, το δεκαετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, οι ποινικές διώξεις κατά επτά σούπερ μάρκετ, η εξαγορά δραστηριότητας στις ΗΠΑ από την Τεχνική Ολυμπιακή απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τετάρτης.

Απεργίες: Απεργιακό ντόμινο απειλεί την οικονομία, τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η ΟΤΟΕ σχεδιάζει κυλιόμενες απεργίες από την προσεχή εβδομάδα.

Γενικεύεται η σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικάτων για το Ασφαλιστικό των τραπεζικών, που παρέτειναν την απεργία ως την Παρασκευή, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

ΟΟΣΑ: Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη, ο ΟΟΣΑ έρχεται να επισημάνει τη σκοπιμότητα των μεταρρυθμίσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία, αναφέρει η Ημερησία.

Γ΄ ΚΠΣ: Σε 518 εκατ. ευρώ ανέρχεται τελικά η ”λυπητερή” που υπό μορφήν παρακρατήσεων από τις κοινοτικές ενισχύσεις καλείται να επιστρέψει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, δηλαδή παρατυπίες στην εκτέλεση έργων του Γ΄ ΚΠΣ, επισημαίνει Το Βήμα.

Κίνδυνο περικοπής για επιπλέον πόρους ύψους 220 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με την Εξπρές καλείται να υλοποιήσει τα κοινοτικά προγράμματα με σαφώς αυστηρότερους μηχανισμούς διαχείρισης.

Ομόλογα: Στο ναδίρ υποχώρησε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη χθεσινή του δημοπρασία, σημειώνει η Καθημερινή.

Δ’ ΚΠΣ: Πιθανή εκτιμά η Ημερησία πως είναι η οριστικοποίηση των κονδυλίων στη Σύνοδο Κορυφής της 16ης Ιουνίου.

ΔΛΠ: Σε ”μεγάλη κούρσα” για βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς τους μπαίνουν οι επιχειρήσεις μέσω της συνεχούς μείωσης των επισφαλών απαιτήσεων από πελάτες και των παροχών υψηλού κινδύνου, αποτέλεσμα των ΔΛΠ και της ”Βασιλείας ΙΙ”, τονίζει το Κέρδος.

Εφορία: Μικρομεσαία, εκκρεμείς υποθέσεις προ των ορίων της παραγραφής αλλά και οι πάσης φύσεως οφειλέτες τίθενται στο στόχαστρο της εφορίας το αμέσως προσεχές διάστημα, σημειώνει το Κέρδος.

Τράπεζες: Για κόντρα μεταξύ διοικήσεων και εργαζομένων για την απεργία στις τράπεζες κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως διίστανται οι απόψεις για τα ποσοστά συμμετοχής.

Εθνική και Eurobank διεκδικούν τη ρουμανική CEC, που ελέγχει το 6% της αγοράς, μαζί με τρεις αυστριακές και μία ουγγρική, σημειώνει η Ημερησία.

Σούπερ Μάρκετ: Για ποινικές διώξεις κατά επτά σούπερ μάρκετ κάνει λόγο η Ημερησία.

Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων επτά αλυσίδων σούπερ μάρκετ και κατά του Συνδέσμου τους άσκησε χθες ο εισαγγελέας πρωτοδικών, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΟΤΕ: Φήμες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ ανέφεραν ότι η Κομισιόν θέτει ερωτήματα για τη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του ΤΑΠ – ΟΤΕ που προβλέπει η συμφωνία για την εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων, αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Θετικές είναι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΔΕΗ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η αξιοποίηση ακινήτων της Επιχείρησης θα γίνει μέσω νέας θυγατρικής της.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 750 εκατ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνει η Ημερησία.

ΕΛΠΕ: Σήμερα τίθεται στην κρίση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ η νέα βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης για τη συλλογική σύμβαση, επισημαίνει η Καθημερινή.

Κοντά σε συμφωνία είναι η διοίκηση των ΕΛΠΕ και τα σωματεία εργαζομένων για τους μισθούς, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

TOUSA: Στην εξαγορά που πραγματοποίησε η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Μετρό: Μέσα στο καλοκαίρι θα αναδειχθούν οι προσωρινοί ανάδοχοι για το μετρό της Θεσσαλονίκης και τις επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας προς Ελληνικό, Περιστέρι και Χαϊδάρι, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v